Sondajul care îl dă pe Piedone câștigător detașat în Capitală, cu 44% dintre voturi. Cum este cotat candidatul Coaliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, actualul edil al Sectorului 5, ar ieși învingător în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei, în cazul în care alegerile ar urma să se desfășoare duminica viitoare, conform unui sondaj de opinie comandat de Digi24 și realizat de Avangarde.

Cristian Popescu Piedone
Piedone ar câștiga cursa pentru Primăria Capitalei. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea (Arhivă)

Amintim faptul că în cursa pentru Primăria Capitalei se află Nicușor Dan, care candidează pentru un nou mandat, Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar, și Mihai Enache, reprezentant al AUR.  

Potrivit sondajului menționat mai sus, Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar fi votat de 42% din bucureșteni, în timp ce Nicușor Dan, susținut de Alianța USR, PMP și Forța Dreptei, ar obține 30% din voturi. 

Pe al treilea loc în intenția de vot și cu un procent de doar 16% se află Cătălin Cîrstoiu, candidat comun al PSD și PNL, iar Mihai Enache ar lua doar 10% din voturi. 

În cazul în care edilul Sectorului 5 nu ar candida la Primăria Capitalei, 41% dintre votanții lui Piedone au afirmat că votul ar merge către Nicușor Dan, în vreme ce 29% au răspuns că l-ar vota pe Cătălin Cîrstoiu. 

Totodată, bucureștenii au fost întrebați în ce măsură au fost mulțumiți de Nicușor Dan în timpul mandatului de primar. 41% dintre respondenți au considerat activitatea sa „mai degrabă negativă”, iar 25% au calificat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”. 

De asemenea, Cristian Popescu Piedone conduce în clasamentul încrederii. El este urmat de Nicușor Dan, Robert Negoiță, Daniel Băluță, Gabriela Firea, Cătălin Cîrstoiu, Mihai Enache, Sebastian Burduja și Ciprian Ciucu. 

Conform sondajului, 50% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de felul în care arată Capitala în prezent. În aceeași ordine de idei, 36% dintre aceștia susțin că în ultimii trei ani lucrurile în București au rămas neschimbate, în vreme ce 34% susțin că au văzut îmbunătățiri, iar 28% consideră că s-au înrăutățit. 

În final, respondenții apreciază că marile probleme ale Capitalei sunt: aglomerația în trafic, sănătatea, infrastructura rutieră, educația, locurile de parcare, curățenia, politicul, spațiile verzi și consumul de droguri. 

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.000 persoane, cetățeni ai Capitalei, în intervalul 20-24 martie 2024. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite