Sondaj. Nicușor Dan, primul în intenția de vot. Cătălin Cîrstoiu, pe locul 3, după Piedone. PSD-PNL ar câștiga Consiliul General cu peste 55 de procente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, ar câștiga un alt mandat, potrivit unui sondaj care îl plasează pe primul loc în intenția de vot. Candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu este plasat pe cel de-al treilea loc, după Cristian Popescu Piedone. 

Primarul Capitalei ar cîștiga încă un mandat FOTO Colaj / Mediafax
Primarul Capitalei ar cîștiga încă un mandat FOTO Colaj / Mediafax

Potrivit unui sondaj Sociopol realizat la comanda PSD-PNL, candidatul propus de social-democrați și liberali pentru Primăria Capitalei este plasat pe locul trei în intenția de vot, cu un procent de 26%. 

Pe primul loc este Nicușor Dan, susținut de Alianța USR, PMP și Forța Dreptei. Actualul primar are un procent de 34%. 

Pe locul doi este Cristian Popescu Piedone, care potrivit datelor sondajului ar lua 30% din voturile din București. 

Pe locul patru este plasat candidatul AUR, Mihai Enache, având 6% din voturi, urmat de Diana Șoșoacă, care ar câștiga doar 4% din voturi. 

PSD-PNL, pe primul loc pentru Consiliul General

Alianța PSD- PNL este în schimb pe primul loc pentru Consiliul Genral, unde ar avea un procent de 57%, potrivit datelor sondajului. 

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 22% din voturi.

Pe locul trei este plasat PU-SL cu un procent de 10%. AUR ar obține 8%, partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, ar ajunge la 2%, iar REPER numai 1%. 

Interesul pentru vot 

În privința interesului față de alegeri, respondenții sondajului au răspuns că sunt foarte interesați într-o proporție de 46%. 25% sunt destul de interesați, 20% foarte puțin spre deloc interesați, iar 10% au indicat că sunt destul de puțin interesați.

38% au spus că vor merge la vot și sunt hotărâți cu cine vor vota. Alți 17% au indicat că vor merge la vot, dar nu au ales încă cui să îi ofere votul. 

33% dintre respondenți au susținut că nu vor merge la vot, iar 12% au indicat că nu sunt în țară. 

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.001 persoane, cetățeni din București, în intervalul 21-24 martie 2024. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite