Sondaj: Gabriela Firea, favorită în cursa pentru Primăria Capitalei, dacă se retrage Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru un nou mandat de primar general, cu 29 % din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 25%, conform unui sondaj realizat de Epsilon. Potrivit cercetării, senatoarea PSD ar fi favorită la alegerile din 9 iunie, dacă Cristian Popescu Piedone s-ar retrage din cursa electorală.

34% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de mandatul lui Nicușor Dan Foto: Mediafax
34% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de mandatul lui Nicușor Dan Foto: Mediafax

Potrivit unui sondaj realizat de compania românească Epsilon, la solicitarea PSD, actualul primar general al Capitalei, candidat independent susținut de Alianța Dreapta Unită, Nicușor Dan, se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor, cu 29%, urmat de senatoarea PSD, Gabriela Firea cu 25%, de candidatul PNL, Sebastian Burduja, cu 17% și pe locul patru se află candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, cu 16%.

Sub pragul de 5% se mai află candidatul Mihai Enache (cu 4%) și candidata SOS România, Diana Șoșoacă (cu 4%).

Foto: Captură de ecran Sondaj Epsilon
Foto: Captură de ecran Sondaj Epsilon

Retragerea lui Piedone

Sondajul analizează și ipoteza retragerii candidatului PUSL Cristian Popescu Piedone din cursa pentru PMB. Astfel, Gabriela Firea devine favorită în intenția de vot cu 35%, urmată de Nicușor Dan cu 31% și de Sebastian Burduja cu 19%.

Foto: Captură de ecran Sondaj Epsilon
Foto: Captură de ecran Sondaj Epsilon

Retragerea lui Firea

Totodată, sondajul a analizat și ipoteza retragerii din cursă a senatoarei PSD Gabriela Firea, situație în care actualul edil Nicușor Dan s-ar afla pe primul loc la intenția de vot cu 35%, urmat de Cristian Popescu Piedone cu 26% și de Sebastian Burduja cu 22%.

Foto: Captură de ecran Sondaj Epsilon
Foto: Captură de ecran Sondaj Epsilon

Participanții la cercetare au fost întrebați totodată în ce direcție consideră că s-a îndreptat Municipiul București în ultimii 4 ani. Astfel 51% dintre respondenți consideră că: într-o direcție „greșită”, 19 % „bună”, 12% „foarte greșită”, 11% „foarte bună”. 7% este procentul non- răspunsurilor.

De asemenea, la întrebarea „cât de mulțumit sunteți de activitatea actualului primariar” Nicușor Dan,  34% dintre bucureșteni sunt „nemulțumiți”, 23% „foarte nemulțumiți”, 22% „mulțumiți” și doar 7% „foarte mulțumiți”. 14 este procentul non-răspunsurilor.

Metodologie

Sondajul a fost realizat în perioada 20-22 mai 2024, prin chestionare online targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București, la care au răspuns 5.112 de persoane. Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite