Sondaj intern PNL: Burduja ar fi urcat pe locul 3 în intenția de vot

0
Publicat:

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, ar fi cotat pe locul trei într-un sondaj recent, potrivit unei comunicări interne.

Sebastian Burduja ar fi înregistrat o creștere în sondaje FOTO Facebook
Sebastian Burduja ar fi înregistrat o creștere în sondaje FOTO Facebook

Potrivit unei comunicări interne, candidatul PNL la Primăria Capitalei ar fi plasat pe locul trei cu, la o distanță de 5 procente față de locul patru și 7 procente față de candidatul plasat pe primul loc, într-un sondaj intern. 

Intrarea în cursa electorală pentru Primăria Capitalei a candidaților PSD și PNL a modificat procentele din sondaje. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja au înregistrat creşteri dupǎ ce au rupt din electoratul lui Cristian Popescu Piedone şi Nicuşor Dan, însă reprezentantul liberalilor a fost cotat până acum, în sondajele publicate, pe locul patru, după candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone. 

În contextul modificărilor din sondaje, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat într-o intervenție la B1 TV că reprezentantul liberalilor înregistrează o creștere în sondaje, fiind cotat cu un procent spre 20%, în timp ce actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, pierde din procente.

Cristian Popescu Piedone a criticat însǎ firmele de sondaje, menționând cǎ datele nu reflectǎ realitatea. „Se va da ( lupta - n. r.) pentru intelectualitatea și tinerețea și performanța de ministru a domnului Burduja cu experiența mea de viață. Eu nu cred că Burduja este doar la 16 procente”, a susținut Piedone, argumentând că în 2020 a câștigat Primăria Sectorului 5, în ciuda așteptărilor din spațiul public.  

Cum arată sondajele 

Odată cu anunțarea candidatului partidelor de guvernământ PSD și PNL, Cătălin Cîrstoiu, startul ordinii candidaților pentru Primăria Capitalei era dat de actualul edil Nicușor Dan, cu un procent de 34%. Sondajul Sociopol, realizat la comanda PSD-PNL și publicat pe 25 martie, îl plasa astfel pe primarul din sectorul 5, candidatul PUSL, Cristian Popescu, pe locul doi în intenția de vot cu 30%, în timp ce candidatul comun al partidelor de guvernare era plasat pe locul trei cu 26%.

La distanță de aproape două luni, cu alți candidați înscriși, cel mai recent sondaj, realizat la nivelul întregului electorat din Capitală, îl plasează pe Nicușor Dan în continuare pe primul loc în intenția de vot pentru Primăria Capitalei. Sondajul CURS, realizat în perioada 22-30 aprilie și publicat la începutul lunii mai, îl notează pe actualul primar cu un scor de 29%, urmat de Firea cu 26% și de Piedone cu 25%. Sebastian Burduja are 12%.

Un ultim sondaj arată însă o urcare pe locul 1 a candidatului PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, în intenția de vot a electoratului din Sectorul 1.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite