Simona Bucura Oprescu: Va trebui să fim gata cu Legea pensiilor pentru cererea de plată III

0
Publicat:

Noul ministru al Muncii susține că la nivelul instituției a fost constituit un grup de lucru care lucrează pe calendar și la termenele țintelor și jaloanelor din PNRR. Simona Bucura Oprescu a precizat că Guvernul trebuie să îndeplinească ținta privind legea pensiilor. 

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos

„Primul ordin pe care l-am emis în calitate de ministru are ca obiect constituirea unui task force, o echipă la nivelul Ministerului Muncii care nu face altceva decât să lucreze pe calendar, pe deadline-uri, pentru a fi foarte atenți în permanență cu ce avem de făcut pe țintele și jaloanele din PNRR. Ministerul Muncii înseamnă și bani dacă ne facem reformele la timp”, a precizat noul ministru al Muncii la Digi24.

Simona Bucura Oprescu a precizat că va avea marți o întâlnire cu Banca Mondială și joi o discuție cu Comisia Europeană.

„Va trebui să fim gata cu legea pensiilor pentru cererea de plată 3, atât cu așa-numitele pensii de serviciu, cât și cu pensiile de contributivitate. Suntem pregătiți în orice scenariu, inclusiv pentru cele de serviciu așteptăm decizia CCR de miercuri. Avem 3 scenarii posibile. Deja evaluăm indiferent care va fi decizia Curții”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Ministrul a punctat că cele trei scenarii sunt: „CCR declară constituțională legea, parțial neconstituțională sau integral neconstituțională. Indiferent de decizie, la nivelul Ministerului Muncii ne-am pregătit”.

Simona Bucura Oprescu susține că așteptările Comisiei Europene referitoare la pensiile de serviciu sunt ca acestea să ajungă „cât mai aproape de sistemul de contributivitate”.

Curtea Constituțională va dezbate miercuri, 26 iulie, sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la neconstituționalitatea prevederilor legii pensiilor speciale și cea referitoare la cumulul pensiei cu salariul de la stat.

Premierul Ciolacu susține că în cazul în care legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituțională, atunci va exista o sesiune parlamentară extraordinară în luna august.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite