Simona Bucura Oprescu, propusă pentru Ministerul Muncii: Sunt hotărâtă să muncesc pentru realizarea reformelor din PNRR

0
Publicat:

Simona Bucura Oprescuu, propusă pentru preluarea conducerii de la Ministerul Muncii, a subliniat într-o postare pe Facebook că este hotărâtă să muncească eficient pentru realizarea reformelor din PNRR, în special privind Legea pensiilor speciale, Legea pensiilor și Legea salarizării. 

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

„Nominalizarea mea pentru funcția de ministru al Muncii și Solidarității Sociale reprezintă o mare responsabilitate! Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru încredere! De asemenea, le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Politic Național PSD pentru votul de astăzi! Le mulțumesc mult și colegilor din PSD Arges, fără munca alături de ei această zi nu ar fi existat”, a transmis Simona Bucura pe Facebook. 

Totodată, ministrul a amintit de reformele asumate în PNRR, dând asigurări că este hotărâtă să depună efort pentru realizarea acestora. „Îmi doresc să am un parteneriat real și constructiv cu societatea civilă și cu structurile profesionale și sindicale reprezentative. Sunt pe deplin conștientă că avem foarte multe de făcut și sunt hotărâtă să muncesc eficient atât pentru a schimba lucrurile în ceea ce privește situația azilelor din România, cât și pentru realizarea reformelor asumate prin PNRR, în special privind Legea pensiilor speciale, Legea pensiilor și Legea salarizării”, a mai completat Simona Bucura Oprescu. 

Simona Buc ura Oprescu și Natalia Intotero, propunerile PSD pentru Guvern 

PSD a decis ca propunerile care vor pleca spre președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește Ministerul Muncii și cel al Familiei, să fie Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero. 

Marcel Ciolacu a precizat că variantele pentru completarea locurilor din Guvern sunt Simona Bucurea-Oprescu și Natalia Intotero. „Sunt două doamne - Bucura Oprescu e în Comisia de administrație din Camera Deputaților și Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost și secretar de stat la Externe, e și președinta Comisiei de învățământ din Cameră”.

Sunt două doamne atât cu activitate politică, cât și cu activitate în Parlament”, a completat liderul PSD

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, au precizat surse din PSD pentru „Adevărul”. La Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Simona Bucura-Oprescu este la al treilea mandat de parlamentar, prima dată fiind aleasă deputată în 2012, pe vremea USL. Înainte de a ajunge în Camera Deputaților, în perioada 2011-2012 Bucura-Oprescu a fost vicepreședintă a CJ Argeș.

În perioada 2005-2010 a fost general manager la firma TOP IMAGE, care se ocupa cu producția publicitară. Bucura-Oprescu a terminat Facultatea de Științe Economice de la Universitatea de stat din Craiova, apoi un master la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, de Relații Internaționale și Programe Europene. Nu în ultimul rând, a făcut cursuri postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Cele două doamne au fost propuse chiar de Marcel Ciolacu, președintele partidului și premierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite