Bucura-Oprescu și Intotero, votate de PSD pentru a ocupa funcțiile de ministru al Muncii și cel al Familiei
0PSD a decis ca propunerile care vor pleca spre președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește Ministerul Muncii și cel al Familiei, să fie Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, susțin surse de la vârful formațiunii social-democrate.
UPDATE Marcel Ciolacu a precizat că variantele pentru completarea locurilor din Guvern sunt Simona Bucurea-Oprescu și Natalia Intotero. „Sunt două doamne - Bucura Oprescu e în Comisia de administrație din Camera Deputaților și Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost și secretar de stat la Externe, e și președinta Comisiei de învățământ din Cameră”.
„Sunt două doamne atât cu activitate politică, cât și cu activitate în Parlament”, a completat liderul PSD
----
Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, au precizat surse din PSD pentru „Adevărul”. La Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.
Simona Bucura-Oprescu este la al treilea mandat de parlamentar, prima dată fiind aleasă deputată în 2012, pe vremea USL. Înainte de a ajunge în Camera Deputaților, în perioada 2011-2012 Bucura-Oprescu a fost vicepreședintă a CJ Argeș.
În perioada 2005-2010 a fost general manager la firma TOP IMAGE, care se ocupa cu producția publicitară. Bucura-Oprescu a terminat Facultatea de Științe Economice de la Universitatea de stat din Craiova, apoi un master la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, de Relații Internaționale și Programe Europene. Nu în ultimul rând, a făcut cursuri postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.
Cele două doamne au fost propuse chiar de Marcel Ciolacu, președintele partidului și premierul României.
Consiliul Politic Național al PSD a luat luni o decizie privind nominalizările care să fie trimise de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Cotroceni, pentru a fi acceptate de Klaus Iohannis, pentru Ministerul Familei, unde recent a demisionat Marius Budăi, precum și pentru portofoliul Familiei și Egalității de șanse, ocupat până vineri de Gabriela Firea.
Budăi, primul care a plecat din funcție
Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisiont joi din funcția de ministru. Anunțul demisiei a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că este „un gest de onoare” făcut de Budăi.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”. În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, dar a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție ce deconta lunar la plată serviciile prestate de aceste centre.
Firea, demisie cu greu
Gabriela Firea a demisionat vineri, ea suspendându-se și din funcția de președinte al PSD București. Firea și-a anunțat demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook, în care spune că este „complet nevinovată”, continuând să susțină că este victimă și că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”: „A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”.
În prezent Firea s-a autosuspendat din funcția de prim-vicepreședinte al PSD, dar și din cea de șefă a organizației București.