Simion: Nu este dreptul vreunei instanțe europene să se pronunțe asupra căsătoriilor din România | Critici la adresa PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele AUR susține că „nu este dreptul vreunei instanțe europene” să se pronunțe asupra căsătoriilor din România. Simion a subliniat că respectă statele europene unde căsătoriile între persoanele de același gen sunt permise, atât timp cât „își produc efectul pe teritoriul acelor state”.

George Simion, președintele AUR FOTO: Inquam Photos
George Simion, președintele AUR FOTO: Inquam Photos

„Din punctul nostru de vedere, miniştrii Justiţiei, pentru că e vorba de domnul Predoiu şi doamna Gorghiu, miniştrii liberali ai Justiţiei nu au apărat poziţia corectă a României. În 2018, la referendumul pentru familie, ni se vorbea că exagerăm, spunea că niciodată nu vom vedea alte căsătorii decât cele formate dintre un bărbat şi o femeie. AUR va fi la guvernare din 2024 şi AUR consideră că nu este dreptul vreunei instanţe europene să se pronunţe asupra căsătoriilor din România. Sigur că, atât timp cât sunt căsătorii în alte state ale Uniunii Europene, respectăm acele state şi îşi produc efectul pe teritoriul acelor state", a afirmat George Simion, potrivit Agerpres.

Liderul AUR a subliniat că acest lucru nu înseamnă că România nu are dreptul să se pronunțe pe această chestiune: „Nu înseamnă că România nu are un drept la cuvânt cu privire la această chestiune. Dacă vor hotărî alte instanţe ce e mai bine pentru români, înseamnă că noi nu mai suntem stăpâni în propria ţară”.

George Simion i-a criticat pe miniștrii PNL ai Justiției și Afacerilor Interne pentru că „nu au apărat poziția corectă a României”.

Potrivit Agerpres, Colegiul de judecători ai Marii Camere a CEDO a respins contestaţia făcută de Guvernul României asupra deciziei pronunţate în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care statul român e obligat să adopte o legislaţie pentru recunoaşterea cuplurilor de acelaşi sex.

Statul român a atacat, în luna august,  la Camera Superioară decizia CEDO din 23 mai care obligă România să recunoască prin lege şi să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex care vor să devină oficial o familie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite