Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE. România cere Moscovei să nu escaladeze situația după ce mai multe resturi de drone au ajuns în țara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse la București, în contextul descoperirii unor noi fragmente de dronă, similare cu cele folosite de Rusia, în România.

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE FOTO: MAE
Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE FOTO: MAE

„Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, arată MAE, potrivit unor precizări de presă.

MAE a reiterat protestul ferm față de violarea, din nou, a spațiul aerian al României și solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene.

„Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina și, totodată, cere respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României”, se arată în precizările de presă făcute de MAE.

Totodată, instituția reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri ilegale, care încalcă normele de drept internațional și sunt considerate crime de război.

Noi bucăți de dronă, găsite în România

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar provin de la o dronă.

Echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată astăzi, 13 septembrie, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, în vederea analizării și expertizării tehnice.

Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite