Șeful PNL Vâlcea e dispus să se alieze cu AUR, deși la centru partidul ia distanță de formațiunea lui Simion: Pentru victorie, toți împotriva PSD VIDEO

0
Publicat:

Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a declarat, sâmbătă, că vrea să facă alianță cu oricine, inclusiv cu AUR, pentru a elimina „mafia pesedistă” din administrația locală. Buican a menționat că este deschis și pentru o colaborare pre-electorală cu formațiunea condusă de  George Simion.

Buican i-a recomandat lui Ciucă „să nu mai facă nici o concesie” cu PSD Foto: PNL Vâlcea
Buican i-a recomandat lui Ciucă „să nu mai facă nici o concesie” cu PSD Foto: PNL Vâlcea

„În cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul Partidului Național Liberal, filiala Vâlcea, vineri, 09.02.2024, președintele filialei, deputatul Cristian Buican , a făcut un apel la toate partidele politice să se unească în lupta împotriva alianței formată din primarul Râmnicului, Mircia Gutău, și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, membri ai Partidului Social Democrat (PSD)”, potrivit PNL Vâlcea.

Liderul PNL Vâlcea a spus în cadrul conferinței de presă că el i-a propus președintelui de partid Nicolae Ciucă „să nu mai facă nici o concesie” cu PSD.

Eu i-am propus domnului Ciucă vineri seara, la întâlnirea pe care am avut-o la Caracal, în prezența a 700 de liberali, să nu mai facă nici o concesie colegilor noștri de la guvernare, pesediștilor, să spună clar că noi nu susținem altă variantă decât comasarea alegerilor, pentru că românii nu trebuie să plătească pentru dezmățul elctoral al politicienilor din România. Noi trebuie să comasăm aceste alegeri pentru a face economie și pentru a nu perturba viața economică și procesul de învățământ” a spus Buican, adăugând că sunt 99% șanse pentru comasarea.

Buican a subliniat necesitatea de a eradica „mafia pesedistă” care, în opinia sa, domină administrația locală.

În contextul colaborării, liderul liberal a menționat că nu exclude o posibilă alianță cu AUR sau alte partide, cu scopul comun de a contracara influența PSD.

Pentru victorie, este posibilă o coalizare a tuturor forțelor și cu AUR, toți împotriva PSD. Și am mai declarat-o și o declar din nou: Facem coaliție cu oricine împărtășește obiectivul nostru de a elimina această mafie pesedistă care a subjugat județul Vâlcea”, a declarat deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea .

Întrebat în cadrul conferinței de presă dacă alianța presupune și o colaborare pre-electorală cu formațiune AUR, Buican a spus ”N-ați fost atentă? Da, doamnă. Cu oricine. Pentru a elimina mafia din județ facem alianță cu oricine. Invit public pe toți!”, a adăugat Buican.

Alianța cu AUR, pentru interesul cetățeanului

Întrebat dacă viziunea prietenoasă pe care o are față de AUR nu contravine discursului public al PNL, el a susținut că încearcă să împace „capra cu varza”. „Noi avem interesul cetățeanului, nu al discursului politic,  sau al imaginii, noi avem interesul cetățeanului. Astăzi în județul Vâlcea interesul cetățeanului este ca mafia care conduce județul să plece. Întrebați pe oricine pe stradă și o să vedeți că suntem subjugați de această mafie” a susținut Cristian Buican, adăugând că nu e nici o problemă că AUR nu susține comasarea.

Iar cu privire la mitingul organizat la Suceava de Gheorghe Flutur împotriva extremismului, și a AUR, președintele liberalilor din Vâlcea susține că era vorba despre extremismul european și că președintele Consiliului Județean Suceava  ”nu a dat nume de partide”.

După cum a relatat Adevărul, liberalii i-au sugerat șefului AUR George Simion, să părăsească România și să meargă în Rusia, afișând un bilet de avion adus de un tânăr. 

Pe lângă această strategie de colaborare, Buican a subliniat și performanțele PNL la nivel local, comparativ cu scorurile la nivel național, evidențiind astfel potențialul de succes al partidului în Vâlcea.

Organizația noastră este un exemplu de urmat, și nu numai că ne batem de la egal la egal cu PSD la nivel județean, dar avem și candidați cu șanse reale de succes atât pentru primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cât și pentru Consiliul Județean”, a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite