Șefa socialiștilor din Parlamentul European, despre măsurile fiscale: Guvernul a luat decizia corectă

0
Publicat:

Șefa socialiștilor din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez, este de părere că Guvernul condus de Marcel Ciolacu a luat decizia corectă în momentul în care a venit cu pachetul de măsuri fiscale. Socialista susține că măsurile reprezintă un „mare semn de responsabilitate”.

Ce spune șefa socialiștilor din PE despre măsurile fiscale FOTO: Twitter Iratxe Garcia Perez
Ce spune șefa socialiștilor din PE despre măsurile fiscale FOTO: Twitter Iratxe Garcia Perez

„Guvernul României a luat decizia corectă în a venit cu măsuri fiscale care să permită țării să economisească fonduri Europene, să protejeze oamenii, să aplice PNRR și să evite penalitățile impuse de procedura de deficit excesiv începută în 2019. Mare semn de responsabilitate, Marcel Ciolacu”, a transmis Iratxe Garcia Perez, într-o postare pe Twitter.

Executivul se întâlnește într-o ședință de Guvern, începând cu ora 15:00, pentru a adopta amendamentele depuse de Parlament la proiectul de lege privind măsurile fiscal bugetare.

Potrivit unei informări ale Executivului, ședința de Guvern va începe la ora 15:00. Premierul Marcel Ciolacu va susține declarații de presă la începutul ședinței.

Ulterior, începând cu ora 18:00, va avea loc ședința comună a Camerei Deputaților şi Senatului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Liderii Coaliției, premierul și președintele PNL, s-au întâlnit înaintea ședinței de Guvern cu președintele UDMR, Kelemen Hunor. Cei trei au discutat despre proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare, înainte de şedinţa de Guvern în care va fi luată o decizie cu privire la amendamentele depuse de parlamentari, potrivit Agerpres.

Ciolacu: Sunt obligat să pun interesul României mai presus

Premierul susține că funcția pe care o deține îl obligă să pună „interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite” de profit. Parlamentul se reunește astăzi, începând cu ora 18:00, în ședința comună în care Guvernul își asumă răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal bugetare.

„Am decis să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii și reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile. Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci “doar” de sute de milioane de euro”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite