Ședință cu scandal la moțiunea anti-Boloș. Acuzații dure între Coaliție și Opoziție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, i-a acuzat pe USR-iști că prin modul în care au scris PNRR-ul au forțat să partidele aflate la putere să facă reforma fiscală, iar acum se plâng că România e „pe marginea prăpastiei”. În schimb, șeful USR a punctat faptul că demnitarul a acționat ca un „țepar”.

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva lui Marcel Bolos FOTO Inquam Photos
USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva lui Marcel Bolos FOTO Inquam Photos

Cu cine v-aţi luptaţi când aţi băgat toate aceste lucruri în PNRR? Cu alte cuvinte, ca să fie clar pentru toţi românii, cei care au elaborat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi practic ne-au condamnat fără echivoc, să facem reforma fiscală, acum vin plini de patriotism feroce şi ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei”, a afirmat Marcel Boloș.

Dacă v-a păsat atât de mult de contribuabili, dacă aţi fi vrut să evitaţi această prăpastie cu adevărat. Atunci puneaţi în acelaşi PNRR că tăiaţi numai cheltuielile publice. Niciun cuvânt nu este amintit despre acest lucru, sau că încercaţi să vă luptaţi cu evaziunea fiscală. Aţi preferat să puneţi această sarcină grea de a face rost de bani pe umerii exclusiv ai contribuabililor, fără ca măcar în treacăt să amintiţi de aparatul stufos de stat sau de flagelul acesta al evaziunii fiscale care a cuprins mai toate sectoarele de activitate ale economiei. Noi, în schimb, ne-am luptat să păstrăm cota unică de impozitare de 10%, să menţinem cota de 8% pentru dividende, fiind solicitată creşterea chiar la 16%, şi să respingem cu vehemenţă creşterea TVA la 21%”, a mai declarat Marcel Boloş. 

Marius Budăi i-a luat apărarea lui Boloș. Fostul ministru al Muncii le-a reproșat faptul că au luat izolete la „suprapreț”, au plătit sute de milioane de euro fraților Micula și ar fi pus la punct un Plan de Rederesare și Reziliență problematic, unde au introdus eliminarea facilităților fiscale. De asemenea, le-a reproșat că nu au eliminat pensii speciale.

Din rândul liberalilor responsabil pentru susținerea lui Boloș a fost Florin Roman, vicepreședinte al formațiunii. Roman a afirmat faptul Opoziția a ales să vină cu „invective”, nu cu o serie de aspecte potrivite pentru o moțiune simplă. Liberalul s-a axat în discursul său prin venirea cu acuzații la adresa faptului că USR a încercat în PNRR să pună fonduri pentru ONG-uri și consultanță.

Acțiuni împotriva populației

În moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei, Opoziția a venit cu mai multe acuzații referitoare la guvernare. „Este incredibil şi în acelaşi timp înfiorător cum poate un singur individ să îndrepte cu asemenea dăruire o ţară spre prăpastie. Marcel, cu măsurile sale imprevizibile şi acţiunile sale deliberate împotriva populaţiei, micilor antreprenori şi a mediului de afaceri, pare determinat să scrie un capitol întunecat în istoria economică a României", se arată în document.

În luarea de cuvânt din Parlament, Cătălin Drulă a precizat că Marcel Boloș ar fi acționat „ca un țepar de la un SRL care nu emite facturi”, prin modul în care au fost pregătite atât primele măsuri fiscal-bugetare, cât și ultima ordonanță de urgență. 

Nici președintele AUR, George Simion, nu s-a lăsat mai prejos. Liderul AUR a subliniat că ar fi trebuit ca formațiunea să să arunce în ministru cu hârtie igienică, dar au ales să se comporte decent. Mai mult, i-a reproșat pentru măsurile de limitare a plăților în numerar. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite