PSD și PNL convoacă vineri o ședință de Consiliu Local ca să treacă bugetul Capitalei. Ce noi amendamente au fost negociate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD și PNL din Capitală, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au anunțat că ambele partide s-au înțeles asupra soluțiilor pentru deblocarea bugetului Capitalei și ce amendamente noi să fie susținute de cele două formațiuni ale Coaliției.

ciolacu ciuca FOTO Mediafax

UPDATE  „Prioritatea PSD și PNL București este scoaterea orașului din impasul în care a fost dus chiar de primarul general. Astăzi a avut loc prima ședința comună PSD București și PNL București în care s-a stabilit colaborarea în Consiliul General al Municipiului București. Adoptarea bugetului Capitalei și deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ținute la sertar de primarul general Nicușor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureșteni.   Astfel, liderii celor două organizații municipale, doamna Gabriela Firea și domnul Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni politice, au decis convocarea unei ședințe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului București, vineri 22 martie, ora 10:00”, arată un comunicat semnat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Pentru a debloca situația din Capitală, PSD București și PNL București vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicușor Dan.  Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv  200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel - Autostrada A1”, continuă sursa citată.

Își dau mâna

PSD București și PNL București își dau mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, conchid PSD și PNL.

---

La ora 11.00, conducerile PNL și PSD București, împreună cu consilierii generali PSD și PNL, vor avea o întâlnire pentru a cere convocarea unei ședințe de Consiliu General dedicată bugetului Capitalei.  Vor discuta despre amendamentele celor două partide pe care le vor promova în viitorul buget”, susțin surse politice din cadrul Coaliției.

Discuția vine după ce Nicolae Ciucă și Marccel Ciolacu au discutat cu liderii de la București și de la sectoare privind candidații care vor fi susținuți pentru cele 7 funcții de edil din Capitală. 

Problema bugetului Capitalei este deja una care durează de câteva săptămâni. Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, lunea trecută, pentru a treia oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins varianta de buget propusă, după ce această variantă a întrunit 17 voturi „pentru", 23 de abţineri şi un vot „împotrivă". Anterior, au fost respinse două amendamente susţinute de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, precum şi un amendament susţinut de grupul PNL şi altul aparţinând grupului PSD.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării unui buget şi a menţionat că este probabil ca în jur de 7.000 de salariaţi ai instituţiei să primească doar 25% din salarii la începutul acestei săptămâni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite