Sebastian Burduja, despre protestul AUR: „Este extrem de grav. Servește intereselor Rusiei”

0
Publicat:

Protestul AUR de la Parlament „e o pată de rușine pe obrazul democrației românești și servește intereselor rusești”, a spus ministrul Digitalizării la Interviurile Digi24.ro. Sebastian Burduja consideră că nu întâmplător vedem astfel de mesaje la Chișinău, București și în alte capitale europene.

Protestul de la Parlament. FOTO Inquam Photos
Protestul de la Parlament. FOTO Inquam Photos



 „E oglinda a ceea ce se poate întâmpla când niște politruci iresponsabili promovează discursul urii, al extremismului, dezinformează, denaturează și practic incită la ură. Este extrem de grav ceea ce s-a întâmplat”, a mai spus Burduja.

„Nu e întâmplător”

Ministrul Digitalizării a spus că, deși România nu mai e cea de la mineriade, în contextul  mișcărilor extremiste, există astfel de riscuri.

„Din anii 50, de la Brejnev încoace, doctrina Rusiei e aceeași. Să deligitimeze guvernele democratice în fața cetățenilor lor și să creeze dezbinare între democrațiile din Occident. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București, și în alte capitale europene. Aceste mesaje servesc intereselor rusești”, a adăugat ministrul.

Burduja consideră că acest protest e o consecință a războiului hibrid.

AUR duce o politică din ce în ce mai agresivă,  pe măsura apropiereii alegerilor, cu proteste, scandal şi abordări prin care dezinformează. Specialiştii pun comportamentul partidului pe seama unei încercări de a mobiliza electoratul.

  „M-au scuipat, m-au înjurat”  

Manifestația de miercuri a avut loc în fața Palatului Parlamentului, unde s-au strâns aleșii AUR, cât și în exterior, unde s-au aflat simpatizanții. George Simion și parlamentarii s-au alăturat simpatizanților formațiunii, unde manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar Simion s-a urcat inclusiv pe gard la un moment dat. Cel puțin doi parlamentari, Ludovic Orban (președinte Forța Dreptei) și Csoma Botond (liderul deputaților UDMR), au fost jigniți, iar unul și agresat.

M-au scuipat, m-au înjurat”, a afirmat Orban. „Am văzut niște persoane în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit și am intrat în curte. Au spus «afară cu UDMR, luați-i gâtul»”, a precizat și liderul deputaților maghiari.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite