Romascanu: Firea va trebui să explice această apropiere de Godei și să decidă în consecință

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a afirmat într-o intervenție telefonică la Digi24 că ministrul Familiei Gabriela Firea va trebui să explice apropierea de Ștefan Godei, inculpat în dosarul „azilelor groazei” și „să decidă în consecință”, după ce anchetele jurnalistice au scos la suprafață legături ale apropiaților ministrului cu activitatea din centre. 

FOTO FacebookFOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO FacebookFOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Firea va trebui să explice această apropiere, dacă a existat, și să decidă în consecință”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, într-o intervenție telefonică la Digi24. 

„Purtătorul de cuvânt a afirmagt însă că nu au existat încă discuții în partid cu privire la subiect. „În acest moment nu a existat o întâlnire a conducerii formale a partidului. Va fi o întâlnire la vârful partidului probabil în zilele următoare și această speță probabil că nu putea fi evitată”, a mai spus reprezentantul PSD.

Chestionat cu privire la efectul informațiilor apărute în presă, care o privesc pe Gabriela Firea, asupra imaginii „poate fi considerată o problema de imagine, în perspectiva în care se rostogolește această știre peste tot”. 

„Din perspectiva partidului, este prima care trebuie să explice”, a conchis Romașcanu.

Legătura ministrului cu un inculpat din dosar

Potrivit GîndulȘtefan Godei, unul dintre principalii inculpați ai dosarului „azilelor groazei”, apare angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea,  în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023, după ce lucrase anterior la Primăria Capitalei în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea. 

În această calitate, potrivit sursei citate, Godei a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023, fiind folosit de Gabriela Firea ca șofer și la Ministerul Familiei, în continuare, deși nu apare în grila de salarizare a instituției, fiind plătit din banii încasați de Gabriela Firea ca senator. 

Ulterior, potrivit Digi24, într-o reacție oficială, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a admis că Ștefan Godei a lucrat la cabinetul său senatorial. „Godei a deservit o perioada colegii de la cabinetul senatorial”, a transmis Gabriela Firea, potrivit sursei citate.   

Totodată, sursa citată a relatat că ministrul a subliniat că nu a mințit în afiirmațiile transmise în ultimele zile prin care infirmă legăturile apropiaților săi cu activitatea centrelor. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite