Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, fost angajat PMB, șofer la cabinetul Gabrielei Firea. Reacția ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ștefan Godei, unul dintre principalii inculpați ai dosarului „azilelor groazei” ar fi fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, după ce a lucrat alături de aceasta la PMB, potrivit Gîndul. 

FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

UPDATE: Reacția ministrului Gabriela Firea 

Potrivit Digi24, într-o reacție oficială, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a admis că Ștefan Godei a lucrat la cabinetul său senatorial. „Godei a deservit o perioada colegii de la cabinetul senatorial”, a transmis Gabriela Firea, potrivit sursei citate. 

Totodată, sursa citată a relatat că ministrul a subliniat că nu a mințit în afiirmațiile transmise în ultimele zile prin care infirmă legăturile apropiaților săi cu activitatea centrelor. 

---

Potrivit Gîndul, Ștefan Godei, unul dintre principalii inculpați ai dosarului „azilelor groazei”, apare angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea,  în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023, după ce lucrase anterior la Primăria Capitalei în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea. 

În această calitate, potrivit sursei citate, Godei a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023, fiind folosit de Gabriela Firea ca șofer și la Ministerul Familiei, în continuare, deși nu apare în grila de salarizare a instituției, fiind plătit din banii încasați de Gabriela Firea ca senator.

Cine este Ștefan Godei 

  Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, arestat după ce ororile au ieșit la iveală, i-a păcălit continuu pe vecini. Bărbatul a mințit spunând că în acel imobil se va muta alături de familia sa. Una dintre vecine, care bănuia ce se întâmplă acolo, a făcut dezvăluiri.  

Mai mult, aceasta a sesizat și autoritățile, care timp de aproape 2 ani nu i-au transmis niciun răspuns. Din această cauză, a deschis proces care nu s-a finalizat nici astăzi, anunță DiGI 24

Godei nu a dorit să recunoască în fața vecinilor că în imobil își va desfășura activitatea un cămin de bătrâni, însă femeia spune că și-a dat seama ce se petrece în imobil.

Ne-a mințit tot timpul, din acest motiv noi nu am putut să avem niciun fel de dialog, deși am încercat să rezolvăm problema pe cale amiabilă”, a declarat femeia.

Peste 3,7 milioane de lei ar fi câștigat din afacerea cu azilele groazei Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului, spun procurorii DIICOT.

Ștefan Godei era liderul grupării organizate care a pus la cale și conducea afacerea cu azile de bătrâni, spun anchetatorii. Peste 3,7 milioane de lei au obținut în mai puțin de doi ani de la mai multe Direcții de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6.

Ștefan Godei își cheltuia o parte din banii câștigați pe distracții, constând în petreceri cu droguri, prostituate și lăutari, arată procurorii DIICOT.

Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, arată DIICOT.

Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (...), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (...), com. (...), jud. Ialomița”, mai spun anchetatorii.

În total, membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, suma totală de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 - 08.06.2023. Cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite