Consilier de stat, demis de Ciolacu: O chestiune de „simetrie” politică în scandalul azilelor groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Turza (PNL) a afirmat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că demiterea ei este o chestiune de „simetrie” politică în scandalul azilelor groazei și a susținut că ancheta penală în acest caz este rezultatul sesizării Corpului de control al premierului Ciucă, transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Buftea în 8 martie.

FOTO Inquam PHOTOS
FOTO Inquam PHOTOS

„Închei cu fruntea sus și recunoștință mandatul meu de demnitate publică de aproape 4 ani, ultimul din funcția de Consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. Cu recunoștință pentru experiența fabuloasă de a fi putut să creez din zero rezultate concrete pentru oameni și pentru țara mea. (...) Mii de ore de muncă cu sufletul și cu bună-credință și sute de alte rezultate care, nu de puține ori, au fost surprinse în spațiul public, atât în această calitate, cât și în cea de Președinte la ANDPDCA unde am creat primul și singurul mecanism de monitorizare a condițiilor din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, care a fost ulterior desființat”, este anunțul făcut de fostul consilier de stat într-o postare pe Facebook.

Totodată, Turza a afirmat că își încheie mandatul „cu demnitate”, argumentând: „pentru că înțeleg că eliberarea mea din funcție este o chestiune de ”simetrie” politică legată de scandalul azilelor de bătrâni și persoane cu dizabilități”.

„Responsabilii se cunosc, nu se inventează. Și tocmai din acest motiv, pentru că #adevărul nu poate avea decât o culoare, acesta este următorul: faptul că ancheta penală la care asistăm cu toți astăzi există, este rezultatul sesizării Corpului de Control al Prim Ministrului din data de 8 martie 2023, ca urmare a mai multor informări și sesizări primite la Guvern în lunile februarie și martie 2023”, a mai afirmat Mădălina Turza.

Fostul consilier a mai transmis: „Nimic din lumea asta, nici măcar politica nu poate schimba adevărul, ci doar percepția, ceea ce este o responsabilitate individuală de a discerne. Munca mea în domeniul dizabilității de peste 15 ani, care a inclus și sute de ore de monitorizare și rapoarte despre aceste centre ale groazei, plângeri penale și demersuri administrative sunt de suficientă notorietate pentru ca asocierea mea cu obstrucționarea unui demers în acest caz să fie hilară”.

Drumul meu merge înainte cu adânca convingere că mai mulți oameni integri, profesioniști și fără interese personale vremelnice în sistem, pot schimba la față țara noastră. Dar trebuie să fim mai mulți”, a mai transmis Turza.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite