Redeschiderea discuțiilor pentru rocada premierilor, după încetarea grevei. Ce spune Ciolacu despre demiterea lui Câciu

0
Publicat:

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a precizant în cadrul unor declarații de presă, la Parlament, că discuțiile pentru rocada premierilor vor fi reluate după încheierea negocierilor cu sindicatele din Educație pentru încetarea grevei. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă negocierile pentru a forma Cabinetul Ciolacu vor fi realuate după terminarea negocierilor cu sindicaliștii din Educație, președintele PSD a afirmat: „categoric, da”.

În ceea ce privește respectarea protocolului Coaliției privind rocada guvernamentală, Marcel Ciolacu a afirmat: „în acest moment avem un protocol. Nu avem altă decizie să infirme (...). Presupun că fiecare dintre noi avem dreptul să vorbim și să negociem”.

Totodată, liderul PSD a precizat că „în acest moment nu sunt discuții” cu privire la negocierile pentru rocada premierilor. 

„Sunt foarte pregătit și nu am nicio problemă”, a mai spus Ciolacu, întrebat dacă este pregătit pentru a prelua funcția de premier.

Ce spune despre demiterea lui Câciu

Întrebat cum răspunde liberalilor, care cer demisia lui Adrian Căciu, șeful social-demorcaților a spus că le urează „multă sănătate”. 

PNL a răspuns atacurilor venite din partea PSD la adresa lui Lucian Heiuș, recent demisionar de la ANAF, prin luarea la țintă a lui ministrului Adrian Câciu pentru problemele din zona de finanțe.

„Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD. Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre „parteneriatul" cu PSD ! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă ei răspund cu un atac pe la spate ! PSD numește asta strategie, românii viclenie și perfidie”, a susținut liderul PNL, Dan Motreanu. 

Prim-vicepreședintele PNL a lansat și un avertisment pentru PSD.

Vorbele goale ale pesediștilor nu pot acoperi incompetența ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanțelor și adevărul va ieși la lumină. Adevărul pe care deja îl știm”, a mai transmis Motreanu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite