Un lider PNL îi raspunde lui Ciolacu: Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică

0
Publicat:

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, a transmis o primă reacție la propunerea șefului PSD de suspendare a negocierilor pentru formarea cabinetului Ciolacu, acuzând că social-democrații practică un joc dublu pentru manipularea opinie publice. 

FOTO Facebook / Robert Sighiartău
FOTO Facebook / Robert Sighiartău

„Dascălii au tot dreptul să se revolte. Politicienii cu responsabilități executive nu au dreptul să se scuze. De 1 an și ceva erau obligați prin Ministerul Muncii să vină cu soluții privind taierea pensiilor speciale și rezolvarea inechităților din sistemul salarial public. Modul PSD-ului și a dl. Ciolacu de a face politică rămâne același. Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”, a scris liderul liberalul Robert Sighiartău într-o postare pe Facebook.   

Ciolacu vrea suspendarea negocierilor pentru viitorul Guvern 

Șeful PSD a susținut într-un mesaj pe Facebook că negocierile pentru viitorul cabinet trebuie suspendate până la rezolvarea reformei pensiilor speciale și a problemelor sindicatelor din învățământ, care amenință cu grevă generală.     

„În acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale”, a spus Marcel Ciolacu, arătând că „până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”.

„Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”, a mai susținut Ciolacu.  

La scurt timp, prima reacție a venit din partea șefului UDMR, care a susținut că este de acord cu suspendarea negocierilor. 

„Sunt de acord cu această propunere! Guvernarea este pentru oameni, prioritățile societăți trebuie să fie și prioritățile coaliției de guvernare", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Antena 3 CNN.   

Profesorii anunță grevă generală

Declarațiile liderului PSD vin în contextul în care discuțiile Guvernului cu reprezentanții sindicatelor din educație au eșuat, fiind anunțată o grevă generală în învățământ începând de luni, 22 mai. 

Astfel, examenele naționale de anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a și a XII-a riscă să fie decalate, dacă nu anulate, în cazul în care sindicatele din învățământ vor rămâne pe poziții declanșând greva. 

După consultările cu premierul Nicolae Ciucă, reprezentanții federațiilor sindicale au declarat că propunerile avansate de Guvern sunt „subțiri“.

În aceste zile au loc și negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pentru formarea cabinetului Ciolacu, după ce liderii coaliției de guvernare au stabilit să schimbe protocolul și să înceapă de la 0 negocierile pe ministere.  

Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, a transmis inițial un apel la responsabilitate către liderii sindicatelor din învățământ, arătând deschiderea liderilor coaliției de guvernare pentru a purta noi discuții în weekend, înainte de declanșarea grevei generale de către profesori, anunțată pentru luni, 22 mai.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite