Rareș Bogdan vrea închiderea conturilor din bănci austriece de către companiile de stat

0
Publicat:

Rareș Bogdan a cerut companiilor române de stat să își închidă conturile la Raiffeisen Bank și Erste, afirmând că este o obligație impusă de fiecare român, după votul Austriei împotriva aderării României la Schengen. 

Eurparlamentarul vrea boicotarea băncilor de către comăpaniile de stat FOTO Mediafax
Eurparlamentarul vrea boicotarea băncilor de către comăpaniile de stat FOTO Mediafax

În urma votului dat împotriva aderării României la Spațiul Schengen din Consiliul JAI, ca urmare a opoziției Austriei, europarlamentarul a făcut mai multe precizări la Antena 3 CNN privind modul în care s-a desfășurat votul

Euroalesul a afirmat că Austria a avut un comportament „sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit" la adresa României.

Astăzi împotriva intereselor României și a românilor a fost Austria. Companiile de stat din România care în momentul acesta au carduri bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste, sunt obligate de către fiecare român în parte să-și închidă de la Raiffeisen și de la Erste", a afirmat acesta.

Politicianul a mai susținut că Germania a fost „avocatul” României astăzi.

Totodată, Rareș Bogdan a mai punctat că Luxemburg și Franța au susținut cu vehemență aderarea României la spațiul Schengen.

„Cele trei țări s-au comportat admirabil față de România", a declarat europarlamentarul. 

Opoziție înverșunată a Austriei față de aderarea României la Schengen 

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că decizia Consiliului JAI împotriva aderării României la Schengen, pe fondul opoziției austriece, este profund nedreaptă, arătând că aderarea la spațiul de liberă circulație european este obiectivul țării. 

  Consiliul JAI nu a putut da un vot unanim privind primirea României și Bulgariei în Schengen, fiind înregistrate două voturi împotrivă, ale Austriei și Olandei. Olandezii au explicat în minută că susțin țara noastră, dar votul a fost comun.

  Austria a continuat astfel să se opună, în ciuda susținerii europene pentru accederea României. 

Roberta Metsola, președinta PE, a solicitat o reacție rapidă a Consiliului Uniunii Europene în ceea ce privește discutarea acceptării României și Bulgariei în Schengen pentru a se ajunge la un crompromis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite