Rareș Bogdan: Nu vom părăsi guvernarea. Nu mai acceptăm niciun fel de atac la adresa PNL

0
Publicat:

Rareș Bogdan susține că PNL nu va părăsi guvernarea și nu va mai accepta atacuri la adresa partidului din partea PSD. Liberalul a punctat că PNL a stabilit „o linie roșie” cu privire la măsurile fiscale avute în vedere de Guvern.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL FOTO: Mediafax
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL FOTO: Mediafax

PNL nu părăsește guvernarea, nu părăsește corabia atunci când e greu, în plină furtună. Ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, la începutul războiului din Ucraina și în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice, nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri începând de acum, și trebuie să fim tratați pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac și niciun fel de încercare de a izola PNL, sau de a pune la colț primarii noștri, președinții de CJ, sau reprezentanții noștri din teritoriu”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit Digi24.

Prim-vicepreședintele PNL susține că PSD „a încercat să domine această Coaliție și să-și impună punctele de vedere”, iar PNL „dintr-o eleganță și dintr-un spirit de a păstra această Coaliție pentru stabilitatea României”.

Totodată, Rareș Bogdana a punctat că „lucrurile nu mai merg ca până acum”: „S-a încheiat cu partea de răbdare, am lăsat prea mult capul plecat, am fost mult prea răbdători cu cei care atunci când au văzut că ne dorim foarte mult ca românii să nu sufere, și să guvernăm pentru România înainte de orice, și nu pentru interesul unui partid, sau al unui lider politic, au crezut că e formă de slăbiciune. Vă asigur că nu suntem deloc slabi”.

„Am fost băieții mult prea cuminți din Coaliție”

Prim-vicepreședintele PNL a punctat că liberalii au fost „băieții mult prea cuminți din Coaliție”.

„Vom deveni băieții extrem de agresivi, extrem de duri și extremi de radicali din coaliție. S-a încheiat cu binele. Vom avea o poziție extrem de clară. Când va fi atacat un prim-vicepreședinte ca Dan Motreanu, de către personaje marginale, care consideră că pot să crească atacând un lider de talia lui, sau a lui Emil Boc, sau Ilie Bolojan, sau a lui Nicolae Ciucă vom acționa cu supramăsură. În momentul în care va fi atacată Raluca Turcan, sau Cătălin Predoiu, sau Alina Gorghiu, George Flutur, sau Rareș Bogdan nu vom mai tăcea, și vom lăsa gurile de foc să acționeze pe loc, în momentul în care se va întâmpla asta”, a punctat Rareș Bogdan, potrivit Digi24.

Ce spune despre măsurile fiscale

În ceea ce privește măsurile fiscale, Rareș Bogdan susține că „sunt multe care vor dăuna, dar în același timp trebuie să ne uităm care este reversul medaliei”.

„Reversul medaliei este să pierdem fondurile europene. Sunt câteva linii roșii pe care PNL și le-a asumat. Iar acestea înseamnă așa - nu suntem de acord și nu vom trece în actul de asumare care va fi unul emis de către Ministerul Finanțelor condus de PNL, dar asumat de premierul Ciolacu și guvernul Ciolacu, un guvern PNL-PSD, nu vom fi de acord cu creșterea impozitului pe dividende mai mult de 8%. E un atac direct la proprietate impozitarea cu 1% a proprietăților cumulate”, a explicat liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite