Cosette Chichirău a demisionat din USR: La USR motorul e cam gripat și nu mai trage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chichirău Cosette Paula a demisionat, luni, din USR. Deputata a anunțat, de la tribuna Camerei Deputaților, ca va continua ca deputat neafiliat.

Cosette Chichirău a demisionat din USR FOTO: Cosette Chichirău
Cosette Chichirău a demisionat din USR FOTO: Cosette Chichirău

„Stimați colegi, vă anunț că astăzi mi-am dat demisia din USR și voi activa ca deputat neafiliat”, a anunțat Cosette Chichirău de la tribuna Parlamentului.

Deputata și-a anunțat demisia din USR și pe pagina de Facebook. Cosette Chichirău susține că „mișcarea reformistă a generației noastre trebuie continuată și revigorată, iar la USR motorul e cam gripat și nu mai trage”.

„Când faci aceleași lucruri cu aceleași metode și aceiași oameni ani de zile și nu obții rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunț la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme. Poate chiar puțin cam târziu. Avem nevoie sa regăsim vigoarea și dinamismul anilor trecuți. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidați aleși pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu și clar de reforme anti-corupție și pro-dezvoltare”, susține aceasta pe Facebook.

„Mă frământă chestiunea asta de mult timp, dar mai intens de vreo doi ani, de la ieșirea USR de la guvernare. Au fost ceva speranțe post-guvernare, post-Cioloș, post-defuzionare, dar nu s-au materializat. Asta e. Nu e timpul de văicăreală, chiar dacă mă întristează teribil această despărțire. E timpul pentru acțiune! A venit timpul să investesc într-un proiect nou, mai suplu, mai inteligent, mai dinamic”, a punctat Cosette Chichirău.

Aceasta a anunțat că va rămâne deputat și va candida la Primăria Iași în 2024: „Cum am anunțat acum un an, nu voi mai candida la parlamentare, de la niciun partid, nici măcar de la unul nou. Două mandate sunt arhi-suficiente, dar sunt gata să fiu mentorul altora. Dincolo de asta, hai să vedem cum construim ceva mai mare și mai adaptabil”.

Chichirău Cosette a fost aleasă deputat în circumscriptia electorala nr.24 Iași pe listele Alianţei USR PLUS. Aceasta este la al doilea mandat de deputat.

După demisia deputatului Chichirău, USR rămâne cu 42 de deputați. De la începutul acestui an partidul a pierdut 13 deputați, potrivit listei publicate pe site-ul Camerei Deputaților.

Candidatura la Primărie, anunțată din 2022

Deputata de Iaşi Cosette Chichirău susţine că nu va candida la alegerile parlamentare din 2024, considerând că două mandate în Parlament sunt suficiente, şi că îşi va canaliza întreaga energie pe câştigarea Primăriei Iaşi.

„Două mandate în Parlament consider că sunt suficiente. Nu voi mai candida. Nu voi mai fi parlamentar în mandatul viitor. Vreau să-mi concentrez întreaga energie pe câştigarea Primăriei Iaşi fără a avea nu ştiu ce plasă de siguranţă sau planuri alternative. Toată energia va fi pe proiectul Primărie", a afirmat deputatul USR Cosette Chichirău, potrivit News.ro, în iulie 2022.

În 2020, Cosette Chichirău a candidat pentru funcţia de primar pe listele USR-PLUS, obţinând 30 la sută din voturi, fiind învinsă de primarul Mihai Chirica (PNL).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite