Rareș Bogdan va face anti-campanie lui Geoană dacă va candida la prezidențiale: „Zero șanse” / Ce spune despre Ciolacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan susţine că Mircea Geoană nu are nicio şansă la alegerile prezidenţiale de anul viitor, fiind de părere că actualul secretar general-adjunct al NATO are și câteva deficiențe, cum ar fi faptul că una din rudele sale e un fugar condamnat definitiv.

Mircea Geoană, posibil candidat la prezidențiale FOTO Inquam Photos
Mircea Geoană, posibil candidat la prezidențiale FOTO Inquam Photos

Nicio şansă! Zero! Dacă Mircea Geoană candidează, eu îl întreb un singur lucru în fiecare zi: Ionuţ Costea, Ionuţ Costea, Africa, Ionuţ Costea, vrei să-l eliberezi? Vrei să ieşi preşedinte ca să-l eliberezi pe Ionuţ Costea! Şi l-am omorât, gata! Dacă iese preşedinte, vrea să-l graţieze în prima zi. Eu aşa ştiu. Asta voi spune în fiecare zi în campanie: vrea să câştige ca să-l graţieze pe Costea. Am terminat cu Geoană. Mai departe, altul”, a spus Rareş Bogdan.

În schimb, europarlamentarul PNL crede că şefa Parchetului European, Laura Codruţa Koveşi, ar fi un candidat redutabil.  „Eh, complicat. Sper totuşi să rămână un procuror european foarte bun. Dacă candidează, doamna Koveşi reprezintă o opţiune puternică şi poate să dea peste cap calculele. Ştiu că doamna Koveşi îşi termină mandatul în 2026, alegerile fiind în 2024, şi doamna Koveşi e un om serios care vrea să continue la Parchetul European. E un candidat mult mai periculos ca Geoană”, a spus Rareş Bogdan.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu poate deveni preşedintele României, eurodeputatul PNL a răspuns: „Nu. Nu câştigă stânga în România. Viitorul preşedinte al României va fi un om de dreapta şi PNL are prima şansă de a da preşedintele pentru următorii 10 ani”.

Ce spune Geoană despre prezidențiale

  Întrebat dacă ia în calcul  să propună această viziune sa despre dezvoltarea societății şi din postura de candidat la prezidenţiale, secretarul general adjunct al NATO a afirmat, într-un interviu pentru „Adevărul”: „Nu, fac acest lucru din postura mea de lider și de intelectual român. Și de patriot român. Cred că este obligația mea să dau țării mele experiența și lucrurile așa cum le văd. Lumea se schimbă, lumea este complicată, sunt oportunități și foarte multe riscuri. Cred ca ar fi din partea mea o greșeală de nepermis să nu încerc să aduc această viziune. Am un job de făcut la NATO, îl fac cu toată intensitatea, îl voi face până în ultima secundă a mandatului meu, iar după aceea putem discuta despre orice altceva. Este pentru mine o onoare să servesc Alianța, am împlinit 4 ani de când sunt în acest job și intenția mea este să se continuu atâta vreme cât secretarul general va avea nevoie de mine".  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite