Raluca Turcan, despre pensionarea judecătorului Cristi Danileţ: „Nu mi se pare corect, dar nu trebuie aruncată anatema”

0
Publicat:

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan consideră că nu e corect ca un magistrat să se pensioneze la 48 de ani, cum s-a întâmplat recent cu judecătorul Cristi Danileţ, dar amintește că legile care permit pensionarea specială au fost făcute de clasa politică. potrivit News.ro.

Raluca Turcan Foto Mediafax (arhivă)
Raluca Turcan Foto Mediafax (arhivă)

Întrebată, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, dacă i se pare corect ca un judecător să iasă la pensie la 48 de ani, Raluca Turcan, a răspuns:

Nu, nu mi se pare, dar asta nu înseamnă că trebuie aruncată anatema pe judecători, pentru că aceste legi au fost făcute de clasa politică. Toate legile speciale au aproape nume şi prenume de iniţiatori. Ştiţi cum mă aricesc când îi văd pe unii politicieni care, pe de o parte, condamnă pensiile speciale, dar în acelaşi timp au iniţiat aceste pensii speciale”.

„Nu fac altceva decât să beneficieze de o lege pe care au dat-o oamenii politici”

Fostul ministru al Muncii a lansat și un sfat. 

„Îndemn să nu fie condamnaţi şi anatemizaţi judecătorii pentru că ei nu fac altceva decât să beneficieze de o lege pe care au dat-o oamenii politici, aşa cum se întâmplă şi în sistemul de apărare şi ordine publică şi în alte sisteme”, a răspuns Raluca Turcan

Judecătorul Cristi Danileț se pensionează

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, a anunţat săptămâna trecută că se pensionează.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun "STOP!" celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar. Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a scris magistratul pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite