Judecătorul Cristi Dănileț a câștigat un proces cu CSM: Perioada de suspendare din funcție, recunoscută ca vechime în muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Cristi Dănileț a anunțat câștigarea unui nou proces cu CSM, în urma excluderii sale din magistratură pentru două postări pe o rețea de socializare.

Judecătorul Cristi Dănileț FOTO Inquam Photos
Judecătorul Cristi Dănileț FOTO Inquam Photos

„Procesul cu TikTok. După ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat este recunoscută vechime în muncă", a scris Danileţ, într-un mesaj pe Facebook, potrivit Agerpres.

Avocatul judecătorului a precizat că acesta a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție că perioada în care a fost suspendat din funcție, respectiv din decembrie 2021, să fie considerată vechime în muncă.

„L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileţ într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câştigat definitiv. Prin aceasta, Cristi Danileţ e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj şi a anulat hotărârea CSM nr.1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcţie începând cu data de 13.12.2021. Ca o consecinţă, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată", susține avocatul, potrivit sursei citate.

La sfârșitul anului 2022, Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia CSM din decembrie 2021, prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări de pe o rețea de socializare. 

Pentru două filmulețe ce țin de viață privată postate pe TikTok am fost sancționat cu excluderea. Din cele șase sancțiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deși soluția nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcție: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alți judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu și am fost lăsat fără niciun fel venituri (deși am o mamă și o fiică în întreținere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, a scris, luni, pe Facebook, Cristi Danileț.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite