Rafila vrea sa candideze la alegerile europarlamentare. Cine mai e pe lista scurtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, că vrea să candideze la alegerile europarlamentare din acest an, pe listele PSD, având susținerea organizației de la Sectorul 2

Rafila vrea să candideze la europarlamentare FOTO Mediafax
Rafila vrea să candideze la europarlamentare FOTO Mediafax

Mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă", a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Rafila a susținut că are suficientă experiență pentru a putea fi ales membru al legislativului European.

Am suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European", a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a spus că în ce privește funcția actuală, aceasta va fi ocupată oricum de altcineva după, deoarece oricum se termină în curând un ciclu electoral.

Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi e bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate", a precizat Alexandru Rafila,  conform News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că propunerile social-democraților pentru alegerile europarlamentare vor fi anunțați în următoarea perioadă.

Primele alegeri pe care le avem sunt alegerile europarlamentare. Nu am apucat cu șeful de campanie, cu domnul Tudose, încerc în această deplasare să încercăm în perioada următoare să anunțăm candidații de la europarlamentare”, a spus Ciolacu. 

Cei sprijiniți de regiuni

Dinspre regiunile PSD deja au venit la centru mai multe propuneri. Nord-estul îl are ca favorit pe Dragoș Benea, sud-estul pe Dan Nica, sud-vestul pe Claudiu Manda, pe regiunea de centru este Victor Negrescu, în timp ce Vasile Dîncu se bucură de sprijin de la organizații din două regiuni. De asemenea, Mihai Tudose este pe listă, fiind coordonatorul de campanie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite