Radu Oprea îi răspunde lui Rareș Bogdan pe tema netaxării OMV: În loc să-l întrebe pe Virgil Popescu, dă vina pe ministerul Finanțelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că Rareș Bogdan dă vina pe ministerul Finanțelor pe tema netaxării OMV, în loc să își întrebe colegul de partid, pe ministrul Virgil Popescu, motivul pentru care a eșuat negocierea regulamentului european.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook
Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook

„Rareș Bogdan a primit un NU de la cancelarul austriac Nehammer, precum un pumn în față, dar fără mănușă de catifea. Ca oricare politician "versat" a scos repede batistuța pentru a șterge urmele eșecului și s-a cocoțat rapid pe valul revoltei resimțite de români la auzul nedreptății pe care Austria a comis-o contra României. Nedreptatea NU-ului exprimat de guvernul austriac la votul pentru accederea românilor în spațiul Schengen a fost resimțit ca o ofensă de fiecare dintre noi. Rareș Bogdan a aplicat tactica "focul la ei" și a anunțat boicotul, doar pentru ca românii să uite insuccesul dreptei și al lui personal, ca stindard al europarlamentarilor liberali. Fumigena nu l-a ajutat, românii nu uită și înteleg foarte bine responsabilitățile fiecăruia”, susține Radu Oprea, într-o postare pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PSD afirmă că europarlamentarul PNL „aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat și taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare”.

„În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eșuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plătește sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanțelor publice. Sunt sigur că domnul Rareș Bogdan nu este ignar și înțelege foarte bine ce este un Regulament european și cum se aplică el. Faptul că posibilitatea de intervenție a oricărui Stat Membru este extrem de mică”, a afirmat acesta.

Potrivit social-democratului, în această situație, Comisia Europeană „răspunde clar că nu este nicio greșelă și că procentul de 75% este minimul posibil, iar cele cinci activități europene sunt preluate corect în codurile CAEN”. 

Radu Oprea susține că „Rareș Bogdan continuă dezinformarea și minciuna doar pentru a masca neputința colegilor lui, sau poate pentru a atrage atenția asupra lor dacă vor urma schimbări”.

Rareș Bogdan îl mustră pe Câciu pe tema netaxării OMV

Prim-vicepreședintele PNL susține că firmele din domeniul energiei vor fi taxate drastic, fără a fi necesar un anumit cod CAEN, iar ministrul Finanțelor trebuie să explice de ce OMV sfidează statul român.

„Chestiunea cu obligativitatea de a fi trecute coduri CAEN pe transpunerea regulamentului este falsă și aici trebuie să dea explicații Ministerul Finanțelor Publice, domnul ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, pentru a ne spune exact de ce este această situație creată la Ministerul de Finanțe”, a afirmat Rareș Bogdan, într-o intervenție la DIGI24. 

Liberalul a precizat că nu are nimic personal cu Adrian Câciu sau cu faptul că face parte din PSD. „Poziția mea nu este împotriva unui ministru, că are o culoare politică sau nu. Nu mă interesează asta. Pe mine mă interesează un singur lucru ca o corporație să nu sfideze statul român, ca statul român să acționeze responsabil față de cetățenii săi și să nu existe discriminare”, a completat prim-vicepreședintele PNL. 

Rareș Bogdan a subliniat că va ridica problema la ședința Coaliției de luni și că punctat faptul că nu a fost corectă atitudinea social-democraților de a încerca să dea vina pe ministrul Virgil Popescu, în ceea ce privește transpunerea acestei directive.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite