Radu Oprea, despre greva din educație: Guvernul și sindicatele trebuie să se întâlnească undeva la mijloc. Ce spune despre rotativă

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că Guvernul și sindicatele din învățământ trebuie să se găsească „undeva la mijloc” în ceea ce privește negocierile privind salariile profesorilor. Radu Oprea a punctat că Executivul „trebuie să vină cu o propunere corectă”.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook
Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook

„Eu cred că dacă am fi reușit să facem, de exemplu, cu șase luni mai devreme plafonarea prețurilor la energie și la gaze, rezultatele ar fi fost mai bune și nu s-ar mai fi transferat atât de mult în prețul produselor agro-alimentare. Acum trebuie să mergem în această direcție și atunci, efortul pe care trebuie să-l facă Guvernul este unul complex, în sensul în care trebuie să discute și să vină cu o propunere corectă, să se întâlnească undeva pe parcursul discuțiilor și pozițiilor pe care le au astăzi Guvernul și sindicatele, trebuie să se întâlnească undeva la mijloc”, a declarat acesta la RFI.

Social democratul a punctat că din punct de vedere macro-economic o rezolvare corectă a situației este „lupta cu inflația, cu creșterea prețurilor, pentru că a crește salarii și dacă vor continua să crească prețurile, se poate intra în ceea ce se numește spirala inflaționistă, adică nu rezolvăm nimic din punct de vedere al puterii de cumpărare”.

Totodată, Radu Oprea a subliniat că Guvernul va sta la discuții cu sindicatele din învățământ și vor găsi o soluție.

„Guvernul încearcă să se poziționeze din perspectiva constrângerilor pe care le avem din perspectivă macro-economică. A fost publicat și raportul de țară, faptul că avem dezechilibre macroeconomice și că suntem într-o procedură de deficit excesiv, însă lucrul acesta trebuie să facă în așa fel încât redistribuirea resurselor în societate să fie una acceptată, echilibrată și corectă pentru toți cei care participă în societate și în zona economică și în zona de educație și în zona de sănătate”, a transmis acesta, potrivit sursei citate.

Ce spune despre rotația premierilor

Chestionat referitor la un avantaj rocada premierilor și dacă această este în avantajul PSD, Radu Oprea a precizat că „nu am gândit în termenii aceștia niciodată, de avantaj al PSD, de avantaj al PNL”.

„Singurul avantaj trebuie să fie al elevului, al părintelui și al profesorului și al societății, în general, astăzi, pentru că educația este într-adevăr una din componentele esențiale, fără de care nu am putea avea un viitor sigur”, a precizat acesta la RFI.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite