PSD inițiază o serie de dialoguri pe teme de mediu cu ONG-urile din domeniu

0
Publicat:

PSD a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a demarat astăzi prima întâlnire dintr-o serie de dialoguri pe care și le propune pe teme importante de mediu cu ONG-urile din domeniu. Întâlnirea a avut la inițiativa secretarului de stat din cadrul ministerului Mediului, Bogdan Balanișcu.

Bogdan Balașnicu, secretat de stat în Ministerul Mediului FOTO: Facebook
Bogdan Balașnicu, secretat de stat în Ministerul Mediului FOTO: Facebook

„La inițiativa secretarului de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Bogdan Balanișcu, social – democrații din Executiv au discutat cu reprezentanții societății civile despre nevoia unui dialog mai strâns între instituțiile publice și ONG-uri pentru identificarea celor mai bune măsuri care să răspundă provocărilor actuale ale sectorului de mediu”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit secretarului de stat, subiectele abordate astăzi au fost legate de demararea unor acțiuni de împădurire și despre finanțările disponibile pentru ONG-uri.

Lucrul în echipă ne poate ajuta să luăm cele mai bune decizii, deoarece avem un scop comun. Temele aduse în discuție au vizat finanțările disponibile pentru ONG-uri cu privire la proiecte care să ajute educarea tinerilor pe teme de ecologie.Un alt subiect important a fost cel al demarării unor acțiuni ample de împădurire, la care MMAP răspunde cu o campanie națională pentru care sunt alocate 803 milioane de euro prin PNRR. Totodată, i-am încurajat pe cei prezenți astăzi să vină cu inițiative pentru sectorul de mediu care să poată fi incluse în viitorul plan de guvernare al PSD. Echipa social-democrată este deschisă să sprijine proiecte ale societății civile.”, a declarat Bogdan Balanișcu, secretar de stat în cadrul MMAP, potrivit sursei citate.

Bogdan Balașnicu a precizat că aceste întâlniri vor fi lunare, precizând că „împreună putem găsi cele mai bune soluții la problemele de mediu”.

Astăzi ne-am cunoscut mai bine și am stabilit câteva direcții de lucru. Atât eu cât și colegii mei social - democrați, ne propunem ca o dată pe lună să ne întâlnim într-un format similar. Suntem încrezători că împreună putem găsi cele mai bune soluții la problemele de mediu, fie că vorbim despre protejarea pădurilor, gestionarea deșeurilor sau creșterea nivelului de conștientizare în rândul românilor în ceea ce privește mediul înconjurător. În urma întâlnirii de azi plecăm fiecare acasă cu teme de făcut, pentru că, doar prin munca în echipă, putem avea cele mai bune rezultate, iar miza noastră este mare - viitorul nostru și al planete”, a conchis secretarul de stat.

Potrivit sursei citate, la întâlnire au participat reprezentanți ai asociațiilor și ONG-urilor „Act for Tomorrow”,  „Green Revolution”, „Viitor Plus”, „Eco-Civica”, „Natura 2000”, „Pădurea De Mâine”, „Kogayon”, „Parcul Natural Văcărești”, „Podișul Nord Dobrogea”, „Progresul Silvic”, Asociației Generale a Inginerilor din România, Federației pentru Apărarea Pădurilor.

Din partea PSD au participat: Laurențiu Necolaescu - președinte Administrația Fondului de Mediu, Laurenţiu Alexandru Păştinaru președinte Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Florin Bănică - comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Sorin Lucaci - director general Apele Române, Mihaela Frăsineanu - secretar general adjunct în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, secretarii de stat Dan Chiru și Bogdan Balanișcu, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite