PSD, replică pentru Alexandru Muraru: Aderarea la Schengen s-a produs cu PSD la guvernare

0
Publicat:

PSD a răspunsul declarațiilor deputatul Alexandru Muraru referitoare la amânarea aderării la Schengen din cauza guvernării PSD din anii 2017-2019. Secretarul de stat Bogdan Balașnicu a criticat atacul liberalului la adresa PSD.

Replica PSD la atacul liberalului Alexandru Muraru FOTO: Facebook
Replica PSD la atacul liberalului Alexandru Muraru FOTO: Facebook

”Este deplorabil modul în care deputatul PNL Alexandru Muraru, erijat în intelectual, alege să speculeze tema Schengen și să atace nefondat Partidul Social Democrat. Parteneriatul politic actual, din care face parte și partidul său, ar fi trebuit să-i impună o minimă decență, cu atât mai mult cu cât România este în pragul unei reușite pe care o merită de multă vreme și care nu s-a materializat până acum din motive și interese exclusiv externe, acestea neavând nicio legătură cu PSD”, susține secretarul PSD de la Ministerul Mediului. 

Bogdan Balașnicu întreabă „dacă PNL era atât de performant, de ce n-a reușit integrarea României în Schengen până să vină PSD la guvernare?”. 

Secretarul de stat susține că „progresul înregistrat pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen s-a produs cu PSD la guvernare și este rezultatul eforturilor susținute ale PSD, mai ales la nivelul familiei social-democrat europene, care a avut un rol decisiv în conturarea deciziei finale”.

Balașnicu îi propune liberalului ca „ înainte să critice fără temei să fi vorbit cu fratele său, ambasadorul României în Statele Unite, ca să afle și să înțeleagă ce înseamnă parteneriat și interes național, dar și cum pozițiile critice de acest fel pot afecta interesele României”. De asemenea, acesta susține că „nu ar fi rău ca penelistul Muraru să-și asume public dacă vrea să fie un promotor al aderării României la Schengen sau doar un alt politician care pune bețe în roate și aruncă fumigene în spațiul public”.

Muraru: Amânarea aderării la Schengen, determinată de guvernările PSD

Vicepreședintele PNL Alexandru Muraru susține că amânarea aderării României la spațiul Schengen a fost determinată, printre altele, și de guvernările PSD din perioada 2017-2019. 

„Nu mă ascund absolut deloc și cred că dacă sunt onești și partenerii noștri actuali de guvernare, cei de la PSD, ar trebui să recunoască că amânarea noastră de a intra în Spațiul Schengen a fost determinată, a fost generată de ceea ce au făcut ei în acei ani absolut catastrofali pentru România, care au însemnat guvernările din perioada 2017-2019”, a declarat liberalul la RFI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite