PSD cere conducerii PNL chemarea la raport a miniştrilor care au restanţe în îndeplinirea jaloanelor din PNRR. Cine sunt liberalii vizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dan vilceanu

PSD a cerut conducerii PNL chemarea urgentă la discuţii a miniştrilor liberali care au restanţe în privinţa îndeplinirii jaloanelor din PNRR pentru primul trimestru al anului. Cei nominalizaţi sunt Dan Vîlceanu, Sorin Cîmpeanu, Daniel Cadariu, Marcel Boloş şi Cătălin Predoiu.

"În fruntea listei se află chiar Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Justiţiei, cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru.

Menţionăm că, dintre cele 24 de jaloane ce trebuie închise la finalul primului trimestru, ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanţe.


PSD poate pune la dispoziţie colegilor de la guvernare expertiza grupului său de lucru pe tema PNRR, constituit încă din primele zile ale anului, deoarece rezultatele acestei abordări se dovedesc extrem de eficiente. Cele 3 jaloane aflate în lucru în dreptul ministerelor PSD sunt fie ordonanţe de urgenţă care sunt deja pe circuitul interministerial de avizare, fie legi votate de una dintre Camerele Parlamentului şi aflate în faza finală a dezbaterii în camera decizională.

PSD consideră ca jaloanele PNRR pot fi atinse de ministerele PNL prin mai puţine declaraţii la televizor şi mai multă muncă şi concentrare.

Economia României are mare nevoie de miliardele europene! Prin urmare, mai ales în conjunctura actuală, România nu are timp de orgolii politice, important este ca obligaţiile asumate prin PNRR să fie atinse la timp, în mod profesionist", transmite PSD.

PSD a transmis comunicatul de presă în timpul unei conferinţe susţinută de Sorin Grideanu. Întrebat de jurnalişti dacă liberalii au restanţe la guvernare, ministrul Transporturilor a declarat: „Aş discuta în ansamblu şi nu aş împărţi chestiunea între ministere PSD sau PNL. Ne dorim cu toţii, si se va întâmpla lucrul acesta, ca jaloanele PNRR prevăzute pe primul trimestru sa fie atinse. S-au atins la sfârşitul anului trecut, se vor atinge si pe primul trimestru. Sunt valabile pentru toţi miniştrii, indiferent de apartenenţa lor politică. (..) Nu sunt în măsură să fac aprecieri vis a vis de cum îşi gestionează fiecare ministru ministerul pe care îl conduce. Este rolul premierului, nu al meu“

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite