Contre PSD - PNL pe legea offshore. Radu Oprea: „Virgil Popescu a spus că va veni cu legea, nu este gata” / Stroe: „Se discută concret, vrem adoptare de urgenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Legea Offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, nu a fost încă adoptată, deşi este un factor important pentru independenţa energetică a României, context în care PSD şi PNL se atacă public, prin intermediul purtătorilor de cuvânt, pentru stadiul proiectului de lege.

Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a acuzat că legea offshore nu este gata deşi Virgil Popescu a susţinut încă din cadrul audierilor pentru ocuparea funcţiei de ministru (Energie) că va tranşa problema.

„Preşedintele Marcel Ciolacu s-a exprimat clar când a spus că legea offshore este o prioritate pentru PSD şi va fi votată de Parlament foarte repede. Dacă ne întrebăm de ce nu s-au întâmplat lucrurile până acum, deşi ministrul Virgil Popescu a spus de la audierile pentru funcţia de ministru că va veni cu legea offshore, în martie anul trecut spunea, şi citez din dumnealui, să avem puţintică răbdare. Avem, se pare că nu este gata această lege”, a afirmat Oprea, marţi, la Profit Tv.

În replică, purtătorul e cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că proiectul de lege „este redactat deja de mult timp şi se lucrează la el”, precizând că liberalii vor adoptarea acestuia de urgenţă. „Atât opinia publică, cât şi colegii din coaliţie ştiu că se discută în concret, de două luni de zile, pe articole. PNL a tras permanent ca să ajungă pe agenda legislativă şi îl vrem adoptat de urgenţă. Mai mult, astăzi, la şedinţa de coaliţie, primul punct pe ordinea de zi este tocmai legea offshore.

Încă un motiv în plus pentru ca domnul Radu Oprea, de la PSD, să nu mai speculeze în mod gratuit şi să fie mai liniştit atunci când spune că nu s-a făcut nimic pe acest subiect de un an (?!?) sau că proiectul de la Ministerul Energiei nu ar fi gata. Dacă doreşte să îşi satisfacă curiozitatea sau vrea să fie mai bine informat, îi poate întreba pe colegii săi de partid despre stadiului discuţiilor şi cum stau lucrurile”, a scris Stroe, miercuri, pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite