Propunere legislativă pentru protecția copiilor în mediul online, din partea Organizației Femeilor Liberale

0
Publicat:

Organizaţia Femeilor Liberale lansează în dezbatere şi consultare publică un proiect de inițiativă legislativă prin care se dorește protejarea copiilor de pericolele din mediul online, îndeosebi cele de pe platformele de socializare.

Nicoleta Pauliuc, șefa OFL
Nicoleta Pauliuc, șefa OFL

Propunerea OFL este aceea ca accesul minorilor sub 16 ani în social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de către părinţi. „În felul acesta, vrem să le oferim părinţilor un instrument prin care să aibă ei puterea de a stabili ce au şi ce nu au voie să facă propriii copii în spaţiul online”, scrie Nicoleta Pauliuc, președinta OFL, pe pagina ei de socializare.

Denumită „Protejăm viitorul”, campania vrea să încurajeze un dialog cu toţi factorii de decizie sau grupurile interesate precum părinţi, profesori, copii, societate civilă, psihologi şi medici, firmele din big tech, dar şi instituţii ale statului sau decidenţi politici. „Nu ne dorim o lege promovată pe repede înainte, ci o dezbatere reală pentru a găsi cele mai bune soluţii, mai arată ea.

„O asemenea legislaţie, în concordanţă cu ce se întâmplă în alte state cu democraţii consolidate (SUA, Franţa, Marea Britanie sau Germania), vizează contracararea pandemiei de tulburări psihologice generată de supraexpunerea la ecrane, descurajarea teribilismului din spaţiul online şi stoparea unor fenomene infracţionale”, mai scrie președinta OFL.

Inițiativa legislativă poate fi consultată aici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite