Programul consultărilor partidelor politice la Cotroceni cu preşedintele Iohannis. Cum se poziţionează partidele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Arhivă
Klaus Iohannis FOTO Arhivă

Administraţia Prezidenţială a transmis programul consultărilor cu partidele politice pentru desemnarea unui nou premier. Klaus Iohannis a declarat că nu se aşteaptă să existe o soluţie după prima rundă de consultări, în timp ce preşedintele USR PLUS a declarat că USR PLUS poate face propuneri, dacă problema este faptul că nu există decât Florin Cîţu. „Pot să fiu şi eu, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă”, a declarat Cioloş la Digi24.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, informează administraţia prezidenţială. 

Potrivit sursei citate, Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

PSD a anunţat anterior că va crea o majoritate pentru a merge la Cotroceni, la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, cu propunerea de Guvern de specialişti, dar şi cu alte zece condiţii, printre care plafonarea preţului la gaze sau compensarea facturilor. Potrivit liderului, PSD nu va merge la consultări dacă acestea sunt „formale”.

Dacian Cioloş, liderul USR, afirmă că partidul său nu va lucra cu Florin Cîţu ca premier. Liderul a mai precizat la Digi24, că mandatul cu care va merge partidul său la negocieri este o formarea unei majorităţi cu PNL şi UDMR. „Dacă asta e problema, că nu există decât Florin Cîţu, noi putem face propuneri. Pot să fiu şi eu, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă”, a declarat Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite