Cioloş, după ce Iohannis a declarat că USR „a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute”: Este necesar să repetăm motivele. Nu s-au auzit bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a scris într-un mesaj pe Facebook motivele pentru care USR PLUS a ieşit de la guvernare, precizând „cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi ştiute pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine”.

„În aşteptarea consultărilor pentru formarea noului guvern, l-am auzit pe preşedintele Klaus Iohannis spunând că USR PLUS „a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook. 

Liderul a enumerat motivele penntru care USR a ieşit de la guvernare, precizând că premierul a tratat cu „o crasă lipsă de respect partenerii” şi a „aprobat intempestiv” un program în care nu există criterii de împărţire a banilor. 

„Cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi ştiute pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine:

- Un premier care a tratat cu o crasă lipsă de respect partenerii de guvernare şi a dat afară fără motiv doi dintre miniştri. În felul acesta, a rupt acordul de coaliţie cu bună ştiinţă.

- Cu toate că după remanierea fără evaluare a lui Vlad Voiculescu am stabilit un nou acord în Coaliţie, situaţia s-a repetat cu Stelian Ion, fără nicio discuţie în Coaliţie.

- Un premier care a aprobat intempestiv si împotriva opiniei partenerilor de coaliţie un program de 10 miliarde de euro - PNDL 3 - în care nu există criterii de împărţire a banilor altele decât pixul său. Premisele unui jaf din bani publici.

- Blocarea reformelor pe care USR PLUS le-a promis cetăţenilor care ne-au votat şi care sunt parte a programului de guvernare: desfiinţarea Secţiei Speciale ca sperietoare pentru magistraţi, reformarea sistemului de pensii şi desfiinţarea pensiilor speciale, reforma legilor Justiţiei, reforma administraţiei, depolitizare şi desfiinţarea agenţiilor guvernamentale care sunt doar nişte „sinecuri” politice.

- Eşecul campaniei de vaccinare pe care a coordonat-o premierul şi pe care a refuzat să o lase în coordonarea Ministerului Sănătăţii. O decizie a cărei consecinţă o vedem azi, din păcate, printr-un număr-record de decese”, a explicat preşedintele USR PLUS. 

Potrivit preşedintelui USR PLUS, „toate aceste lucruri ne-au adus la momentul în care pur şi simplu rămânerea noastră în guvernul condus de Florin Cîţu ar fi însemnat cauţionarea unui comportament nedemn pentru o astfel de poziţie şi, în mod clar, în afara parteneriatului politic stabilit iniţial cu el pentru o guvernare în interes public. Ne-am dat seama că pe premierul Cîţu mai mult îl încurcăm în obiectivele sale personale şi nu vom atinge niciunul dintre punctele agreate în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României”. 

Şeful statului a declarat într-o conferinţă de presă că „USR, care s-a dat mare partid reformist a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute” şi că „pentru USR nu a fost suficient că s-au aliat cu PSD şi AUR şi au dărâmat Guvernul”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite