Președinta Parlamentului European vine în România. Surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va efectua o vizită de lucru în România, pe data de 19 decembrie, potrivit unor surse din Parlamentul European. 

Președintele Parlamentului European vine în România FOTO Arhivă
Președintele Parlamentului European vine în România FOTO Arhivă

Surse din Parlamentul European au declarat pentru „Adevărul” că șefa Legislativului European vine în vizită în România pe data de 19 decembrie. 

Aceasta este prima vizită în România a Robertei Metsola de când a preluat președinția instituției.

Vizită de lucru în Republica Moldova 

Roberta Metsola va întreprinde și o vizită de lucru, vineri, 11 noiembrie, în Republica Moldova, potrivit reprezentanților Delegației Europene la Chișinău. Nu este clar, deocamdată, cu care dintre demnitarii moldoveni se va întâlni aceasta.

Susținerea aderării României la spațiul Schengen 

Roberta Metsola a susținut de la preluarea mandatului său la conducerea Parlamentului European intrarea României în Schengen, având mai multe mesaje lansate în spațiul public cu privire la aderare. 

„Aţi aşteptat prea mult şi este incorect. Şi dacă este necesar, voi spune din nou acest lucru (...) Pot să vă spun că în Parlamentul European aveţi sprijin deplin, aveţi mulţi prieteni, aveţi reprezentanţi foarte buni aici, în acest Parlament European, cu voci puternice, cu opinii pe care le împărtăşesc şi voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut în următoarele etape”, le-a transmis Metsola românilor în urmă cu cîteva luni. 

Metsola a susținut și într-o postare pe Twitter, că locul României se află în Schengen, mulțumind României pentru sprijinul oferit Moldovei din punct de vedere energetic. 

„Nu mai e timp de pierdut, locul României este în Schengen. Alături de premierul român Nicolae Ciucă,  promit suportul Parlamentului European pentru  aderarea imediată. Mulțumesc României pentru sprijinirea continuă a Moldovei în criza energetică”, este mesajul postat de Roberta Metsola pe Twitter.

De altfel Parlamentul European, condus de Roberta Metsola a adoptat o rezoluție pentru primirea României în spațiul Schengen. 

Parlamentul European: Vot pentru includerea măsurilor RepowerEU ]n PNRR

Parlamentul European votează joi includerea măsurilor RepowerEU în planurile naționale de redresare pentru a promova independența față de combustibilii fosili ruși și pentru a accelera tranziția verde.

În amendamentele propuse se numără și măsuri de combatere a sărăciei energetice pentru gospodării, IMM-uri și microîntreprinderi, noi surse de finanțare pentru reducerea vulnerabilităților energetice, soluții multinaționale pentru blocajele energetice și accelerarea tranziției verzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite