Șefa Parlamentului European: Locul României e în Schengen

0
Publicat:

Roberta Metsola susține, într-o postare pe Twitter, că locul României se află în Schengen. Președinta Parlamentului European a ținut să mulțumească României pentru sprijinul oferit Moldovei din punct de vedere energetic. 

Roberta Metsola sprijină aderarea României la Schengen FOTO: EPA-EFE
Roberta Metsola sprijină aderarea României la Schengen FOTO: EPA-EFE

„Nu mai e timp de pierdut, locul României este în Schengen. Alături de premierul român Nicolae Ciucă,  promit suportul Parlamentului European pentru  aderarea imediată. Mulțumesc României pentru sprijinirea continuă a Moldovei în criza energetică”, este mesajul postat de Roberta Metsola pe Twitter.

Ciucă, întâlnire cu Roberta Metsola

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, l-a primit, miercuri, la sediul Legislativului UE, pe premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit unui comunicat de presă, premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care „a abordat subiecte legate de aderarea României la Spațiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acțiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa și securitatea energetică”.

De asemenea, potrivit sursei citate, șeful Guvernului român a evocat „sprijinul consecvent și activ al forului legislativ european și al președintei Roberta Metsola față de obiectivul de concretizare a aderării României la Spațiul Schengen până la finele anului” și a mulțumit ,  pentru susținere.

„Rezoluția adoptată recent de Parlamentul European recunoaște pe deplin așteptările legitime ale României privind aderarea la Spațiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acțiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile”, a transmis Nicole Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă efectuează o vizită la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali, printre care și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Nicolae Ciucă este însoţit şi de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și de ministrul Justiției Cătălin Predoiu. 

Miercuri, experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre prezintă, la Bruxelles, Grupului de lucru pentru chestiuni Schengen, raportul şi concluziile lor privind misiunea de evaluare Schengen din România şi Bulgaria, potrivit Agerpres. 

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite