Şefa Parlamentului European vrea România în spaţiul Schengen. „Voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, face lobby pentru România şi anunţă că sprijină aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. „Voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut în următoarele etape”, este mesajul lui Metsola pentru români.

Mesajul a fost transmis de la Strasbourg, unde s-au reunit toţi europarlamentari.

„Aţi aşteptat prea mult şi este incorect. Şi dacă este necesar, voi spune din nou acest lucru (...) Pot să vă spun că în Parlamentul European aveţi sprijin deplin, aveţi mulţi prieteni, aveţi reprezentanţi foarte buni aici, în acest Parlament European, cu voci puternice, cu opinii pe care le împărtăşesc şi voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut în următoarele etape”, a declarat Roberta Metsola.

Preşedinta Parlamentului European a militat pentru o uniune în care să nu existe mai multe „categorii de ţări”.

„Cred că este timpul să stăm cu seriozitate faţă în faţă, ca şi ţări. Nu există mai multe categorii de ţări! De aceea nu trebuie să ne ascundem în spatele unor aspecte tehnice şi să spunem clar: este timpul ca UE să se vadă pe sine, cu adevărat, ca o uniune sigură, nu doar o uniune economică, un bloc comercial, ci şi ca o uniune în care putem împărtăşi valorile comune ale democraţiei”, a mai spus Roberta Metsola.

Lobby pentru aderarea României la Schengen fac şi europarlamentarii români.

„România respectă toate criteriile de aderare la Schengen. Cred că este important să conştientizăm că situaţia din Ucraina impune ca transportul de mărfuri să fie realizat cu mai multă uşurinţă. Avem încredere că ţările membre UE vor înţelege necesitatea ca ţara noastră să facă parte din Schengen”, a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Tema privind extinderea spaţiului Schengen ar putea fi analizată de membrii Consiliului European care se vor întâlni la sfârşitul lunii iunie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primul oficial european care ajunge la Kiev. Roberta Metsola: „Vă vom ajuta să vă reconstruiţi oraşele şi satele”

Cine este Roberta Metsola, noua preşedintă a Parlamentului European

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite