Presa bulgară: Premierii Ciolacu și Denkov discută un răspuns comun în cazul unui nou refuz pentru aderarea la Schengen

0
Publicat:

Potrivit păublicației din statul vecin, 24 Chasa, citată de Rador România, premierul român, Marcel Ciolacu, și cel al Bulgariei, Nikolai Denkov au dat de înțeles că se discută asupra unui răspuns comun în cazul unui nou refuz privind aderarea celor două state la spațiul Schengen. 

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Potrivit  24 Chasa, citată de Rador România, după luna decembrie s-ar putea discuta ideea renunțării la controlul la frontieră între Bulgaria și România, chiar dacă cele două state nu vor fi acceptate în spațiul de liberă circulație european. Afirmația a fost făcută de premierul Ciolacu.

„Sunt convins că Austria și Olanda au beneficii din intrarea Bulgariei și României în spațiul Schengen. Și aud deja că argumentele noastre sunt subliniate de politicieni din alte țări din UE”, a declarat prim-ministrul Nikolai Denkov, potrivit sursei citate, adăugând faptul că „va fi foarte greu de susținut poziția împotriva intrării noastre în Schengen”. 

În același timp, premierul Bulgariei a susținut că „deocamdată, Bulgaria este 100% concentrată pe “planul A”, care este acceptarea în Schengen în luna decembrie. După aceea, ne vom gândi la “planul B”, a răspuns la aceeași întrebare premierul bulgar Nikolai Denkov.

Trilaterală România - Bulgaria- Grecia

În cadrul reuniunii trilaterale România - Grecia - Bulgaria, premierii celor trei state au afirmat angajamentul privind consolidarea cooperării în ceea ce privește combaterea migrației ilegale, reînnoind apelul pentru o decizie pozitivă pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Premierul României, Marcel Ciolacu, susține că aderarea celor două state la spațiul european fără frontiere nu este o cerință, ci un „simplu drept”. 

„N-aș dori în acest moment să intrăm foarte în detaliu, dar îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea intereselor unei Europe întregi, într-un moment în care solidaritatea contează cel mai mult. Sunt ferm convins că împreună vom găsi calea corectă pentru ca România și Bulgaria să nu mai fie ținute la colț total nedrept. Nu este o cerință a României și a Bulgariei, este pur și simplu un drept”, a subliniat premierul României.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite