Posibilă alianţă PMP-USR-Forţa Dreptei la alegerile din 2024

0
Publicat:

Partidul Mișcarea Populară și-a reconfirmat conducerea, anunțând că își propune în perioada următoare realizarea unei alianțe politice de dreapta pentru anul electoral 2024.

Formațiunii conduse de Tomac i s-au alăturat alte două partide FOTO Facebook
Formațiunii conduse de Tomac i s-au alăturat alte două partide FOTO Facebook

Eurodeputatul Eugen Tomac a fost reales în funcția de președinte al formațiunii politice, fiind înregistrat un singur vot „împotrivă”. Liderul a subliniat în cadrul lucrărilor Congresului extraordinar al PMP că primul obiectiv politic al partidului este crearea, în perioada următoare, a unui „bloc de dreapta”.

„Anul 2024, marcat de organizarea a patru rânduri de alegeri, va fi anul în care o alianță de dreapta va fi alternativa corectă la un PNL de stânga și un PSD al pensiilor speciale”, arată un comunicat al formațiunii politice, transmis în urma Congresului.

Două partide se alătură PMP

Un alt anunț al formațiunii politice este cel referitor la faptul că Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache şi Partidul Ialomiţenilor se va alătura PMP. „Este necesar ca PMP, împreună cu celelalte partide de dreapta, să-şi dea mâna şi să construiască o alternativă de dreapta pentru a salva România”, a susținut Eugen Tomac în cadrul evenimentului.

Preşedintele partidului a explicat pentru „Adevărul” că absorbția celor două formațiuni politice va fi discutată în perioada următoare în Consiliul PMP, în cadrul celor două formaţiuni fiind deja luate decizii cu privire la aderarea la PMP.

Discuții pentru o alianță cu USR și cu Forța Dreptei

Surse din conducerea formațiunii politice au declarat pentru „Adevărul” că între liderii Partidului Mișcarea Populară (PMP), cei ai Uniunii Salvați România (USR) și cei ai Partidului Forța Dreptei (FD), fondat de fostul șef liberal Ludovic Orban, sunt discuții pentru formarea unei alianțe politice în pregătirea alegerilor din 2024. 

De altfel, la Congresul PMP au participat Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, precum şi vicepreşedintele USR Vlad Botoş. Cătălin Drulă şi-a motivat absenţa prin faptul că era plecat din ţară.

Critici pentru PSD şi PNL

În cadrul evenimentului, actuala conducere a Guvernului a fost criticată pentru readucerea PSD în Executiv, atât din PMP, cât și din cadrul USR, prin vocea vicepreședintelui Vlad Botoș.

Totodată, fostul premier și fost șef al liberalilor a avut critici dure atât pentru social-democrați, cât și pentru foștii colegi de guvernare și de partid. „De la Daea până la Budăi, de la Virgil Popescu până la plagiatorul Bode, avem un spectacol sinistru al incompetenţei guvernamentale, al imposturii şi al incapacităţii de a găsi soluţii care să rezolve problemele de zi cu zi ale românilor”, a susținut Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite