Tomac, reales în funcția de preşedinte al PMP. Conducerea partidului își propune crearea unui „bloc de dreapta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Eugen Tomac a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, de cei 708 delegaţi cu drept de vot participanţi la Congresul extraordinar al PMP, organizat la Palatul Parlamentului.

PMP și-a reales conducerea FOTO Arhivă
PMP și-a reales conducerea FOTO Arhivă

Tomac a obţinut 705 voturi „pentru” și unul „împotrivă”, alte două voturi fiind anulate din totalul de 708 voturi ale delegaților, conform rezultatelor anunţate de organizatori.

Ca secretar general al PMP a fost reales Ionuţ Simionca. Bozianu Nicoleta Catălina a fost realeasă pentru  funcția de secretar general adjunct, funcție pentru care a fost reales și Razvan Niculae. 

De asemenea, au fost realeși 29 de vicepreşedinţi ai partidului și 11 secretari executivi. 

Eugen Tomac a mulţumit pentru votul acordat, subliniind că primul obiectiv politic al partidului este crearea, în perioada următoare, a unui „bloc de dreapta” pentru a oferi ţării o alternativă, un anunț fiind cel referitor la faptul că Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache şi Partidul Ialomiţenilor se alătură PMP.

Sunt onorat şi, în acelaşi timp, simt această responsabilitate pe care o avem împreună de dus mai departe. Vă asigur că voi face tot ceea ce trebuie pentru ca partidul nostru să se consolideze, să reuşească să-şi atingă toate obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul 2024, un an plin de provocări, cu patru rânduri de alegeri. Primul obiectiv este să reuşim să creăm acel bloc necesar de dreapta pentru a oferi ţării o alternativă. Şi, evident, următorul obiectiv este să revenim în Parlament cu o echipă de oameni capabili să reprezinte interesele României şi, evident, să dăm viitorul preşedinte al ţării”, a transmis șeful PMP, Eugen Tomac, în cadrul lucrărilor Congresului.

La lucrările Congresului au participat și Vlad Botoș, vicepreședinte USR, în numele președintelui formațiunii, Cătălin Drulă.

De asemenea, a participat și fostul șef liberal, președintele actual al Forței Drepte, Ludovic Orban.

Formațiunea politică a anunțat totodată că anul 2024 este marcat de organizarea a patru rânduri de alegeri, astfel că „va fi anul în care o alianță de dreapta va fi alternativa corectă la un PNL de stânga și un PSD al pensiilor speciale”.

„Vreau să le mulţumesc liderilor USR şi Forţa Dreptei pentru că au fost alături de noi şi, nu întâmplător, am invitat reprezentanţii Partidului Naţional Ţărănesc Maniu - Mihalache, pentru că acest nucleu serios de oameni reprezintă adevărata fibră a PNŢCD, a oamenilor care au plătit puternic pentru convingerile pe care le-au avut. De aceea i-am invitat şi mă bucur că se alătură Partidului Mişcarea Populară şi vom avea acest subiect pe ordinea de zi a primului Consiliu Executiv Naţional”, a mai anunțat președintele formațiunii politice.

Congresul PMP a avut loc pe fondul unor informații apărute în spațiul public cu privire la o posibilă alianță politică de dreaptă, fiind menționate aici și partidul condus de fostul președinte liberal, Ludovic Orban și USR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite