Ponta îi răspunde lui Băsescu: “Eu nu mă bat cu preşedintele, ci cu cozile lui de topor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta i-a răspuns, marţi, înaintea şedinţei de Guvern, preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta din urmă l-a acuzat că ar ataca justiţia.

“Succes anul acesta şi sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu”, le-a transmis Ponta miniştrilor prezenţi la Palatul Victoria.

“Am văzut că nu a înţeles  preşedintele– că m-aş bate cu justiţia – nu, mă bat cu el, cu cozile lui topor! Vă rog să aveţi curaj!”, a mai spus premierul.

Reacţia lui Ponta intervine în contextul în care, astăzi, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat în care se arată că preşedintele Traian Băsescu “a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României la adresa justiţiei făcute în ultima perioadă”.

“Domnul preşedinte Traian Băsescu îi cere imperativ domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru”, se precizează în acelaşi comunicat.

Reacţia oficială din partea Preşedinţiei este un răspuns la declaraţiile făcute luni seara de către premierul Victor Ponta, care a comentat decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul “Zambaccian” în care fostul premier este acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit lui Ponta, decizia judecătorilor a fost una greşită, iar Adrian Năstase este o victimă a regimului Băsescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

Băsescu: Îi cer imperativ lui Ponta să înceteze orice atac la adresa justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu se arată îngrijorat de ultimele afirmaţii ale premierului Victor Ponta referitoare la condamnarea lui Adrian Năstase. Şeful statului îi cere premierului să înceteze cu atacurile la adresa Justiţiei.

Ponta, despre condamnarea lui Năstase: Îl consider o victimă a regimului Băsescu. Situaţia, comparabilă cu a Iuliei Timoşenko

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la România TV, că decizia judecătorilor ÎCCJ în cazul fostului premier Adrian Năstase este una incorectă.

Ponta, despre reacţia PNL după condamnarea lui Năstase: Avem mai mult curaj. Noi l-am apărat pe Relu Fenechiu

remierul Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că reacţia liberalilor în cazul condamnării fostului premier Adrian Năstase a dovedit lipsă de curaj.

PSD pleacă în 2014 cu obiectivul „Jos Băsescu“! Ponta: Nu-mi doresc nimic mai mult decât ca şi justiţia să se elibereze de sub dominaţia lui Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat astăzi priorităţile social-democraţilor pentru acest an politic. Cele trei obiective mari anunţate de premier pot fi rezumate atfel: schimbarea regimului Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite