Ponta, despre referendumul pentru Constituţie: „Putem să îl organizăm odată cu primul tur al prezidenţialelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta lansează ideea organizării Referendumului pentru Constituţie, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale de anul viitor, precizând că este cel mai raţional lucru care poate fi luat în calcul.


„După ce trece acest an, ca jurist mi-e greu să înţeleg de unde vine acel an, dar după ce trece acest an putem să îl organizăm odată cu primul tur al prezidenţialelor“, a afirmat premierul, într-un interviu TVR.

Şeful Executivului nu exclude posibilitatea suprapunerii referendumului pentru Constituţie cu alegererile prezidenţiale de anul viitor. „Dacă mă întrebaţi astăzi, mi se pare cel mai raţional acest lucru, dar e o decizie pe care nu pot să o iau eu, o să discutăm şi o să decidem“, a mai spus Ponta la postul public de televiziune.

Declaraţia prim-ministrului vine în contextul în care Curtea Constituţională (CCR) a decis că micşorarea pragului de participare la referendum la 30% este constituţională, cu condiţia să se aplice abia la un an după intrarea în vigoare a legii referendumului operate de USL.

Referitor la anunţul făcut de Ioan Oltean, că în cazul organizării referendumului pentru Constituţie, PDL va cere membrilor şi simpatizanţilor partidului din opoziţie să nu iasă la vot, premierul nu-şi face griji. „Mă întreb cum va putea boicota PDL-ul referendumul. PDL poate că nu va avea candidat şi atunci nu-i interesează“, a mai adăugat Ponta.

Întrebat sâmbătăt de posibilitatea cuplării referendumului pentru Constituţie cu alegerile prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a declarat: „Hai să fim serioşi, e foarte directă întrebarea şi răspunsul este extrem de complicat datorită complexităţii a ceea ce se întâmplă într-un caz sau altul, cuplare şi necuplare. Şi pentru când laşi preşedintele-paiaţă, cum i-am spus eu, pentru după mandatul tău?“.

Materiale pe aceeaşi temă:

Băsescu, despre revizuirea Constituţei: „Nu poţi să pui preşedintele pe post de paiaţă la Cotroceni“

Crin Antonescu: „Vom decide în USL momentul referendumului pe Constituţie“

Constituţii din UE la care privim cu respect

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite