Liviu Dragnea: „Dezbaterile legate de regionalizarea României trebuie să fie gata în septembrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată finalizat proiectul regionalizării, Guvernul vrea să supună atenţiei publice un referendum de modificare a Constituţiei. Dacă acesta va trece, drumul este deschis pentru regionalizare, care ar trebui să dureze cam un an, un an şi jumătate.

Proiectul Regionalizării trebuie să fie gata până la sfârşitul lunii septembrie, astfel încât, în noiembrie să poată fi organizat un referendum pentru modificarea Constituţiei, este de părere ministrul Dezvoltării Regionale şi administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

„Dacă referendumul trece, atunci urmează ceilalţi paşi: înfiinţarea regiunilor, prin lege, organizarea alegerilor şi stabilirea unei perioade de tranziţie de un an, un an şi jumătat, timp în care să operaţionalizăm toate instituţiile regionale. În paralel, lucrăm şi la acreditarea fiecărei regiuni pentru a deveni autoritate de management”, a explicat Liviu Dragnea într-o întâlnire la Galaţi. 

În aceste condiţii, fiecare regiune va avea o relaţie directă cu Bruxellesul, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu va mai avea decât rol intermdiar. Avantajul principal, constatat deja în Polonia, după regionalizare, ar fi acela că nu se mai pierde timpul şi, implicit, nici bani.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite