Ponta: Am ajuns la un compromis cu Băsescu. Am renunţat pentru trei luni la acciza pe carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de Guvern de miercuri a debutat cu o întârziere de aproximativ două ore. Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că a ajuns la un compromis cu preşedintele Traian Băsescu, iar Legea bugetului va fi promulgată astăzi.

" Am discutat, în cadrul coaliţiei, după ce am discutat şi cu preşedintele Băsescu, azi sper că preşedintele trimite decretul de promulgare a Legii bugetului de stat pe 2014 şi tot azi vom amâna cu trei luni intrarea în vigoare a accizei la carburanţi, cu obligaţia ca în ianuarie, odată cu vizita Comisiei Europene, să vedem care este implicaţia pentru buget şi dacă putem acoperi ce nu vom încasa în primul trimestru al anului 2014. Un mic compromis pentru a avea buget si pentru a putea plăti pensiile cred că este un sacrificiu care merită. Cred că asta va anunţa si preşedintele", a declarat Ponta.

În ce priveşte situatia de la TVR, Ponta a anunţat o altă soluţie de compromis la care s-a ajuns la nivelul coaliţiei.

"Vreau să lămuresc poziţia Guvernului faţă de situaţia de la TVR. Nu există conducere în acest moment, CA a fost demis. In această situaţie, printr-o OUG  vom asigura cadrul legal pentru ca vineri sa avem o conducere la TVR. Vineri, Parlamentul va fi convocat şi va fi o propunere, să vedem dacă trece.  Am înţeles şi respect poziţia PNL şi îmi doresc cel mai mult ca vineri plenurile reunite sa numească o conducere, dar dacă se întâmplă ceva in Parlament, există această situatie de ultimă rezervă ca BP reunite să numească o conducere", a arătat Ponta.

Spre final, el a anunţat că Republica Moldova va primi 80 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

"Din munca oamenilor avem nişte rezerve pe care le putem aloca pentru Republica Moldova, 80 de milioane de lei. Luni, in şedinţa de Guvern, sper să fie si premierul Leancă şi vreau să fiti de acord să le alocăm Republicii Moldova pentru programe de educaţie. Vorbe goale si poveşti a primit Moldova foarte mult", a conchis Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite