Piedone nu poate candida la Primăria Sectorului 4. Decizia este definitivă. „Se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piedone nu mai poate candida la Primăria Sectorului 4
Piedone nu mai poate candida la Primăria Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone nu poate candida la Primăria Sectorului 4. Aceasta este sentinţa definitivă pe care a dat-o în această seară de Tribunalul Bucureşti, după o contestaţie depusă de Asociaţia victimelor din Colectiv.

În urmă cu câteva zile, Judecătoria Sectorului 4 a decis că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, poate candida pentru un nou mandat, deoarece buna reputaţie nu reprezintă o condiţie în lege pentru acceptarea unei candidaturi, în contextul tragediei de la Colectiv. Candidatura lui Piedone fusese contestată chiar de supravieţuitorii tragediei din Colectiv, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea. 

În urma deciziei Judecătoriei Sectorului 4, Asociaţia Colectiv a făcut apel, iar Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă. Tribunalul Bucureşti „respinge ca nefondate apelurile formulate de Oprea Mariana, Dobre Victor Adrian şi Năstase Cezar Victor. Admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite contestaţia formulată de contestatorul Piperea Gheorghe împotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 — Sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate“, se arată în hotărârea definitivă.

Contestaţiile au fost depuse de Adrian Victor Dobre, Sorin Gabriel Lazăr, Mariana Oprea, Luminiţa Izabell Georgescu, Mario Cezar Marin, Cezar Victor Marin, Bogdan Nicu Domniţanu, Gabriel Alexandru Popescu, Gheorghe Piperea şi Nicolae Mircea Iosipescu Zambra.

„Să mă omoare sau să mă lase în pace“

Cristian Popescu-Piedone a anunţat, pe o reţea de socializare, că nu renunţă la candidatură. ”Văd că se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni: să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecăţii dumneavoastră, la vot, pe 5 iunie”, a scris Cristian Popescu-Piedone pe Facebook.

Fostul primar al sectorului 4 le mulţumeşte celor care l-au susţinut până acum şi anunţă că va începe o nouă campanie de strângere de semnături. ”Poate aşa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregătesc cei care vor puterea cu orice preţ!”, crede Piedone

În 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă justiţia să se pronunţe, menţionând, în finalul unui comunicat, că este "de profesie om".

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. Atât în 2008, cât şi în 2012 a candidat ca membru PC. El a mai fost şi membru UNPR.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite