Doi copii de grădiniţă, dispăruţi într-o pădure din judeţul Vaslui. Echipaje  mixte de căutători, răscolesc codrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 4 ani, din localitatea vasluiană Miceşti, comuna Ghergheşti, au fost daţi dispăruţi marţi în jurul orei 16 şi a fost mobilizat tot satul pentru a fi găsiţi

UPDATE: Copilaşii nu au fost găsiţi peste noapte deşi au fost desfăşurate în zonă forţe impresionante. La prima oră a dimineţii autorităţile au reluat căutările, după numai 2-3 ore de pauză. Prefectul Daniel Olteanu conduce acţiunea şi ia parte efectiv la căutări.

"Astă noapte am plecat ultimul. Am sistat căutările în jurul orei 3.30. Era inuman şi ineficient să răscolim pădurea. Termoiviziunea nu ne-a ajutat prea mult şi câinii şi-au dovedit eficienţa până a început să plouă. Pădurea e imensă, sunt multe poteci, vegetaţie, copilaşii ar putea fi oriunde", a spus prefectul Olteanu.

Căutările au fost reluate la ora 6 şi sunt aproximativ 150 de oameni (poliţişti, jandarmi, pompier şi civili) care participă în misiune.

FOTO IPJ Fetiţa din imagine, Adina-Petronela Olaru, şi verişorul ei sunt de negăsit. Cei care pot da detalii sunt rugaţi să anunţe la cel mai apropiat post de Poliţie sau să sune la 112

image

Ştire iniţială:

Cei doi copilaşi sunt verişori şi au fost lăsaţi să se joace în curte. Rudele au sesizat că au dispărut în jurul orei 16 şi au dat alarma în sat. După trei ore de căutări, interval în care a fost mobilizată totă comunitatea, au sunat la 112 pentru a cere ajutorul. Locuinţa de unde au dispărut copilaşii este situată la numai 50 de metri de pădure şi se presupune că aceştia s-au rătăcit în codri.

"La momentul de faţă sunt echipaje de pompieri, jandarmi, poliţişti şi civili care fac căutări", a spus Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

La faţa locului se află şi o Ambulanţă cu medic pentru a interveni dacă e cazul.

În acest an a mai fost o dispariţie similară în judeţul Vaslui care, din păcate, a avut final tragic. Pe 4 februarie, un băieţe de 3 ani a dispărut din curtea locuinţei din satul Băcani. Trupul copilaşului a fost găsit în dimineaţa zilei următoare sub gheaţa unui râu care trecea prin zonă.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri