Piedone, atac fără precedent la adresa ANI: Dosarele și pușcăria nu mă sperie. Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot

0
Publicat:

Cristian Popescu Piedone, edil al Sectorului 5 și viitor candidat la Primăria Capitalei, a lansat un atac foarte dur la adresa Agenției Naționale de Integritate, după ce instituția l-a acuzat pe politician de conflict de interese, riscând să nu mai poate rămâne în funcție și nici să candideze.

Cristian Popescu Piedone vrea la Primăria Capitalei FOTO Inquam Photos
Cristian Popescu Piedone vrea la Primăria Capitalei FOTO Inquam Photos

Agenția Națională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpușar în fruntea bucureștenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș, deopotrivă!”, a precizat Piedone, într-un mesaj publicat pe Facebook, fiind de părere că i se pune frână pentru candidatura la Capitală.

Dacă securiștii și hoții de țară vor revoluție națională, atunci va fi revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori! Pentru toți securiștii care lucrează împotriva poporului, eu, Piedone, anunț: Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei!”, a completat primarul de la Sectorul 5.

De altfel, în finalul mesajului său, Piedone a transmis că nu va face niciun pas în spate: „ Dosarele, pușcăria și securitatea voastră nu mă sperie! Cristian Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Capitalei! Deputatul Vlad Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Sectorului 5”. 

Acuzațiile ANI

În cazul lui Piedine, ANI a constat conflictul de interese administrativ pentru că: „În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”. 

De asemenea, ANI îl contrazice pe Piedone, fiind susținut faptul că primarul a fost informat de raportul pregătit. 

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE și ION ROBERT FLORIN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, mai arată ANI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite