Partidul Socialiștilor Europeni îl felicită pe Ciolacu: Se va concentra pe o Românie mai socială, mai dreaptă și mai prosperă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiștilor Europeni l-a felicitat pe Marcel Ciolacu după ce a fost desemnat în funcția de premier al României. PES arată că guvernul condus de PSD va asigura stabilitatea țării și se va concentra „pe o România mai socială, mai dreaptă și mai prosperă”.

Marcel Ciolacu a fost desemnat în funcția de premier al României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu a fost desemnat în funcția de premier al României FOTO: Inquam Photos

„Salutăm desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru a fi noul premier al României. El este liderul partidului deplin PES Partidul Social Democrat și urmează să preia funcția de conducere a unei mari coaliții constituite pentru a asigura stabilitatea țării. Guvernul social-democrat se va concentra pe o Românie mai socială, mai dreaptă și mai prosperă și o viață mai bună pentru cetățenii săi. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm munca bună cu Marcel Ciolacu și PSD”, a transmis Partidul Socialiștilor Europeni într-o postare pe Facebook.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern. Prima ședință în această calitate va avea loc împreună cu liderii PNL și UDMR, pentru a stabili dacă viitorul Executiv are două sau trei partide.

Marcel Ciolacu a precizat imediat după ce a fost desemnat în funcția de premier al României ca își dorește ca guvernul pe care îl va conduce să fie despre economie și reformă. Acesta a subliniat că până joi își dorește ca România să aibă guvern votat.

„Aș dori să vă transmit „La mulți ani!”. Aș dori să-i mulțumesc domnului președinte al PNL, Nicolae Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut și nu aș dori să-i mulțumesc din poziția de premier desemnat, ci din postura de român, pentru că prin gestul său România a trecut în altă etapă, a trecut într-o etapă de democrație consolidat. Dacă Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul Guvern al României, condus de mine, să fie despre economie și reformă”, a transmis Marcel Ciolacu.

Premierul desemnat a subliniat că „ până joi România trebuie să aibă un guvern votat și pe urmă să venim la dumneavoastră pentru depunerea jurământului”.

„Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR. Locul României este în Uniunea Europeană și în NATO, indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcție. Drumul României este unul sigur și cu o stabilitate politică devine o certitudine. Vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o de a fi prim-ministru desemnat, aduce în egală măsură și o mare responsabilitate și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități”, a transmis Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite