Partidele Puterii declară război celor din AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaj Adevărul | George Simion şi Alexandru Muraru | FOTO Mediafax
Colaj Adevărul | George Simion şi Alexandru Muraru | FOTO Mediafax

Principalele partide ale Coaliţiei, PNL şi PSD, sunt în conflict deschis cu Alianţa pentru Unirea Românilor, ajungându-se şi la plângeri penale, după ce formaţiunea condusă de George Simion şi Claudiu Târziu a organizat un protest în faţa Palatului Parlamentului, care apoi a escaladat în pătrunderea în curtea instituţiei şi forţarea intrării în clădire.

„Am sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia în urma folosirii de simboluri naziste în timpul protestelor din faţa Parlamentului României. Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm. Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora”, a anunţat pe Facebook Alexandru Muraru, deputat PNL şi consilier al premierului pe probleme privind xenofobia şi antisemitismul.

Scoatere în afara legii

De altfel, demnitarul PNL a subliniat că o formaţiune precum AUR ar trebui scoasă în afara legii, iar pentru acest lucru pregăteşte o plângere către Tribunalul Bucureşti, în condiţiile în care partidul condus de George Simion şi Claudiu Târziu a instigat la nerespectarea legii şi a ordinii publice, potrivit unei precizări pentru G4Media. Printre altele, Simion a fost autorul unui îndemn adresat celor carantinaţi, ca urmare a revenirii în ţară din străinătate, prin care le recomanda să iasă să „colinde” şi să se vadă cu cei dragi, nu să respecte legislaţia în vigoare. 

Co-preşedintele AUR i-a şi răspuns lui Muraru – într-un video publicat pe internet, a arătat că i-a pregătit consilierului premierului mai multe tipuri de medicamente, printre care Xanax, Nervocalmin şi Sedatif PC, toate pentru tratarea anxietăţii şi pentru a induce o stare de relaxare. „Şi dacă domnul Muraru stă prost cu nervii sau crede că nu trăim într-o democraţie, de la AUR trimitem aici pentru Andrei Muraru (n.r. de fapt, Alexandru Muraru, fratele său Andrei fiind ambasadorul României în Statele Unite)”, a punctat Simion.

Liderii Coaliţiei acuză AUR de manipulare

Florin Cîţu a precizat că trebuie luate măsuri de către autorităţi în ceea ce priveşte liderii şi partidele care îndeamnă la nerespectarea legii, când aceşti actori politici ar trebui să fie primii care dau dovadă de respectarea ei.

Şi Marcel Ciolacu i-a acuzat pe cei din AUR de manipulare, fiind invocat faptul că formaţiunea condusă de Simion a pretins faptul că prin noul certificat este obligatorie vaccinarea. „Protestele au fost organizate în urma unor minciuni. Niciodată nu s-a vorbit de obligativitatea vaccinării anti-COVID”, a precizat preşedintele PSD.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite